9 Eylül Üniversitesi Hastanesi'ndeki asansörler bakım bekliyor

İzmir'de 9 Eylül Üniversitesi Hastanesi'nin asansörlerinde yaşanan sıkıntılar hasta ve hasta yakınlarını mağdur ediyor.

Hastane içerisinde bulunan asansörlerin çoğunda ise tehlikeli anlamına gelen kırmızı etiket bulunuyor.

Hasta ve hasta yakınlarını çileden çıkartan asansörler ise bakım bekliyor. Sık sık asansörde sedyeli hastalarında kaldığı belirtiliyor. Asansörde kalan hastalar ise baygınlık ve fenalık geçiriyor. Hasta yakınları ise asansörlerde kaldıkları zamanlarda kapıları tekmeliyorlar. Yaşanan bu sorunların çözümü için asansörlerin bakıma alınması gerekiyor.

ASANSÖRLERDEKİ ETİKETLER NE ANLAMA GELİYOR?

Yeşil etiket, kontrolü yapılan asansörün kullanım açısından herhangi bir risk taşımadığı ve güvenli olduğunu ifade eder. Asansör can ve mal güvenliği açısından herhangi bir risk taşımamaktadır.

Mavi etiket, hafif riskli olarak değerlendirilmiştir. Kullanımda herhangi bir kısıtlama yoktur.

Sarı etiket, asansörün kabul edilebilir risk seviyesinde olduğunu belirtir. Belirlenen aksaklıkların 2 ay içerisinde giderilmesi gerekmektedir.

Kırmızı etiket, asansörün kullanım açısından yüksek riskli olduğunu belirten etikettir. Kontrol mühendisleri tarafından yapılan denetimde asansör kırmızı etiket aldıysa, asansörün kullanımı can ve mal güvenliği açısından uygun değildir ve kesinlikle kullanılmaması gerekir. Kontrol esnasında tespit edilen aksaklıkların 1 ay içerisinde giderilmesi gerekir, aksi takdirde asansör mühürlenerek kullanım dışı bırakılır.