Başkan Ekrem Oran tam kapanmada Çeşme'nin durumunu anlattı

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran Fox TV'deki Çağla İle Yeni Bir Gün programına katılarak tam kapanmada Çeşme'nin durumu anlattı.

 Başkan Ekrem Oran ilçede oluşan kalabalığa rağmen durumun kontrol altında olduğunu belirterek: “Çeşme’de şuan bir kaos yok. Dediğimiz gibi her şey kontrol altında. Ve her şey çok güzel olacak” dedi.

“400-500 BİN NÜFUSA HİZMET VERİYORUZ”

Başkan Ekrem Oran Çeşme’de vatandaşların kurallara uyduğunu belirterek:  “Çeşme'de bir yaz havası var. Yaz nüfusumuzu şuan havayla birlikte yaşamaya başladık. Büyük kalabalıklara hizmet etmeye alışık bir belediyeyiz. Şuan sanki sezon başlamış gibi yazın olan nüfus aynen var.  Çeşme’de şuan hastalık resmi olmayan rakamlara göre 100’ün biraz üzerinde. 400-500 nüfusa göre aslında bu rakam şimdilik normal. Burada kolluk kuvvetlerimizin çok değerli çalışmaları var. Aynı şekilde sağlık çalışanlarımızda büyük bir mücadele yürütüyorlar.  Adrese dayalı nüfusumuz ise 46 bin 350 kişi. Bu yüzden biz haritada kırmızı renkteyiz.  Çeşme’de vatandaşlarımız da çok dikkatli. Herkes sokağa çıkma yasağına uyuyor. Bu yüzden bulaşın az seviyede gerçekleşeceğini düşünüyorum” dedi.

“VATANDAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ”

Çeşme Belediyesi olarak kapanma sürecinde vatandaşların yanında olduklarını belirteren Başkan Erkem Oran : “Çeşme Hastanesi’nde bir yoğunluk var. Ama korktuğumuz seviyede değil. Vatandaşlarımız da yeni kurallara gerçekten özen gösteriyor. Bizde Çeşme Belediyesi olarak vatandaşlarımız sokağa çıkmasın diye ihtiyaç duyulduğu zaman market, eczane ve kasap alışverişlerini ekiplerimizle birlikte yapıyoruz. Vatandaşlarımızın bu konuda bize bir telefon etmeleri yeterli.  Tabi kısıtlamaların psikolojik etkilerinin de farkındayız. Bu yüzden vatandaşlarımıza yönelik online terapi çalışmamızda bulunuyor. Karantinada olan vatandaşlarımızın da sağlıklı beslenmesi için hem sabah hem de akşam yemeklerini götürüyoruz” dedi.

“ÇEŞME YAZ SEZONUNA HAZIR”

Çeşme’nin yaz sezonuna hazır olduğunu belirteren Başkan Ekrem Oran:  “Çeşme rakipsiz bir turizm kenti. Yaz sezonuna da belediye olarak hazırız. Geçen sene olduğu gibi bu sene de Ilıca Plajımızda ve diğer plajlarda sosyal mesafe localarını hazırladık. Bu senede pandemi döneminde ciddi bir sorun yaşamamak için bütün çalışmalarımızı yaptık.  Çeşme’de şuan bir kaos yok. Dediğimiz gibi her şey kontrol altında. Ve her şey çok güzel olacak" dedi.