Başkan Kayalar: "Sayın Artçı yangını siyasete alet etmekte"

Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar AKP Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artçı'nın eleştirilerine karşı bir açıklama yaptı.

Menderes AKP İlçe Başkanı Süleyman Artcı, “Ne yazık ki belediye yangınla mücadele eden görevlilere bir bardak su bile vermedi. Yemek, su gibi temel ihtiyaçlar karşılanabilirdi. CHP’li tüm isimleri bölgede gezerken, fotoğraf çektirirken gördük” demişti. CHP’li Başkan Mustafa Kayalar yaptığı açıklamada:” Sayın Artçı, yaptığı açıklama ile ne yazık ki yaşadığımız yangın faciasını siyasete alet etmektedir” dedi.

İŞTE BAŞKAN MUSTAFA KAYALAR’IN AÇIKLAMASI

AK Parti Menderes İlçe Başkanı Sayın Süleyman Artçı’nın açıklamalarını üzülerek okudum. Sayın Artçı, yaptığı açıklama ile ne yazık ki yaşadığımız yangın faciasını siyasete alet etmektedir. Ancak kendisi şunu bilmelidir ki Menderes Belediyesi olarak facianın başladığı ilk andan itibaren tüm imkanlarımızla alanda söndürme çalışmalarına destek verdik. Bütün ekibimizle ve ekipmanımızla yangın kontrol altına alınıncaya kadar alanda yer aldık. Yangından etkilenen mahallelerimizde ki vatandaşlarımız için belediye binamız ve belediyemize ait Görece Spor Salonu ile Şehit Ömer Halisdemir Parkı’mızı 24 saat açık tutarak mağduriyetlerini giderdik. Yangın alanında çalışan tüm ekipler için sabah, öğlen ve akşam olmak üzere 750 kişilik gıda desteği, bin adet su desteğinde bulunduk. CHP İlçe Başkanımız Sayın Gizem Candan, ilçe örgütümüz ve belediye meclis üyelerimiz de olay yerinde her daim bizlerle beraber söndürme çalışmalarına destek oldular. Aslında Sayın Artçı’dan biz teşekkür beklerdik. Çünkü her gün kendisi de dahil Yeniköy kahvehanesinde partisinin milletvekilleri, genel başkan yardımcılarının içtiği çayların dahi parasını ben kendi cebimden ödedim. Böylesine acı bir olayda yapmış olduğumuz destekleri anlatmak ve bu açıklamaları yapmak zorunda bırakması ne yazık ki beni derinden yaraladı. Koordine eksikliği nedeniyle çok kısa sürede kontrol altına alınabilecek bir yangının faciaya dönmesine sebep olan yetkililerle ilgili kendisi neden bir açıklama yapmıyor da aslı olmayan tamamen iftira üzerine kurduğu yalanlarla kamuoyunu yanıltıyor? Sayın Artçı öncelikle yangına müdahale için kullanılması gereken uçakların faaliyette olmayışını eleştirsin. İzmir’in hatta ülkemizin yüreğini yakan bir facianın henüz daha külleri bile soğumamışken sadece siyaset olsun diye yapılan bu açıklamayı tüm Menderes ve İzmir halkının vicdanına bırakıyorum.