Başkan Soyer'den ilçe belediye başkanlarıyla zirve!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer 2019-2024 yılları stratejik planı için ilçe belediye başkanlarıyla bir toplantı gerçekleştirdi.

 Yapılacak olan toplantıların ilk oturumu Tarihi Hava Gazı Fabrikası’nda oldu. Metropol ilçe belediye başkanlarıyla bir araya gelen Başkan Soyer önemli mesajlar verdi.

Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleşen zirveye Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin katıldı.

AKP'Lİ BAŞKANDA KATILDI

Toplantıya bu ilçelerin dışında Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen’de katıldı. Kırsal belediyelerle gerçekleşecek olan toplantıya Bayındır’ın kurtuluş günü etkinleri nedeniyle katılamayacak olan Demirezen’in bu yüzden toplantıya katıldığı ifade edildi.

"ORTAYA BÜTÜNCÜL BİR RESİM ÇIKMIYOR"

Başkan Soyer toplantının amacının birliktelik sağlamak olduğunu ifade ederek: “, “Bugünkü toplantımız bir senkronizasyon toplantısı. Stratejik plan her kurumun kendi başına yapması gereken plan ama İzmir denince hem büyük ilçeleri hem sivil toplum kuruluşları eğer aynı stratejik hedeflerle yol almazlarsa o vakit ortaya iyi bir şey çıkmıyor. Herkes iyi bir şey yaptığını düşünüyor ama ortaya bütüncül bir resim çıkmıyor. Yapmamız gereken şey bu plan çalışmalarının mümkün olduğu kadar birbiriyle uyumunu sağlamaktır. Tüm Türkiye’ye dünyaya karşı bir İzmir stratejik planı ortaya çıkarmak” dedi.

"ÖNÜMÜZDEKİ MECLİSLERDE KARARLAR ALACAĞIZ"

Başkan Soyer önümüzdeki aylarda gerçekleşen olan belediye meclislerinde stratejik plan açısından kararlar alınacağını ifade ederek: “ İki kısa sunumumuz olacak. Hem İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin stratejik plan çalışmasıyla ilgili ana hatları ortaya koyacağız bir de aynı şekilde sürdürülebilir kentsel gelişim ağıyla ilgili bir sunum olacak. Ondan sonra da ilçe belediyelerimizin 10 dakikayı geçmeyecek kısa sunumlarını dinlemek istiyoruz. Herkes birbirinden haberdar olsun istiyoruz. Eylül ve Ekim aylarında yapılacak meclis toplantılarıyla bunlar karar altına alınsın. Birbirimizle buluşarak bu kararları alalım. Önümüzdeki 4 buçuk yılda da yol alalım istiyoruz” dedi. 

Başkan Tunç Soyer 4 Eylül Çarşamba (Yarın) 18 belediye başkanıyla da bir araya gelecek.