Başkan Yerlikaya: Kuzey Ege Türkiye'nin yıldızı olacak

Bergama Ak Parti Meclis Üyesi İbrahim Yerlikaya, Kuzey Ege Otoyolunun tamamlanmasıyla birlikte bölgenin sadece Ege'nin değil, Türkiye'nin ve Ortadoğu'nun cazibe merkezi haline geleceğini ifade etti. Yerlikaya, 'Bölgede üretim artacak, başta genç kardeşlerimiz ve vatandaşlarımız için yeni iş kapısı olacak" dedi.

AK Parti Bergama Meclis Üyesi İbrahim Yerlikaya, Ege Bölgesi’ne yapılan karayolu ve köprü yatırımlarının Ege’deki turizm yerlerini daha da ön plana çıkaracağını söyledi. Çanakkale 1915 Köprüsü, İzmir-İstanbul Otoyolu projesi, Çandarlı Otoyol projesi gibi projeler ile Ege’nin turistik ilçelerinin karayolu ulaşımında eksikliklerinin giderileceğini belirten Yerlikaya, “Yapılan bu projeyle, gelecekte Kuzey Ege Bölgesi içerdiği tarihi kültürel varlıklar ve doğal güzellikleri ile dikkatleri daha da üzerine çekecek” dedi

“YENİ İŞ KAPISI OLACAK”

Kuzey Ege Otoyolunun tamamlanmasıyla birlikte bölgeye ulaşımın çok daha kolay ve ulaşılabilir hale geldiğin ifade eden Yerlikaya, bölgenin İzmir’in parlayan yıldızı olduğu ve tarım, sanayi, tarımsal kalkınma hamlelerinin en odak noktası haline geldiğini ifade etti. Yerlikaya, “Dikili, Kınık ve Bergama tarım bölgeleri ile sadece Ege’nin değil, Türkiye’nin ve Ortadoğu’nun cazibe merkezi haline gelecek. Üretim artacak, başta genç kardeşlerimiz ve vatandaşlarımız için yeni iş kapısı olacak, bölgenin gelişimini harekete geçirecek ve ülke refahını artıracaktır” diye konuştu.

“TURİZM POTANSİYELİ BÜYÜYECEK”

Kuzey Ege’nin bu projeyle geliştiğini ve bölgenin hem tarım hem de sanayi olarak  kalkınma hamlelerinin odak noktası olduğu ifade eden Yerlikaya, “Bergama da 21 ayda 10 yıllık hizmet edildi. AK Parti olarak ülkemizin aydınlık yüzleri olan gençlerimize hem iş olanağı sunduk hem de bölgede yaşayan vatandaşlarımızın refahını yükseltecek bir hizmet yapmış olduk.  Bu proje sadece ülkemizin değil, dünyanın en güzel sahil kasabalarına sahip İzmir'in turizm potansiyelini bu proje ile çok daha üst bir seviyeye çıkaracak” dedi.