Bayraklı'da ismi geçen Songül Gök konuştu: Tüm kadınlar adına çalışıyorum

Cumhuryet Halk Partisi'nde yılan hikayesine dönen Bayraklı belediye başkan adayının kim olacağı yarışında söz hakkı tamamen Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na bırakılırken, gözler de ilçedeki kadın adaylara döndü. Özellikle metropol ilçelerde bir tane bile kadın aday gösterilmemesi Bayraklı'da kadın aday gösterilme ihtimalini daha da güçlendiriyor.

Kulislerden gelen bilgiler de Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cevat Durak isminin Parti Meclisi'nden veto yemesinden sonra Songül Gök üstünde yoğunlaştığı doğrultusunda. Hatta Kılıçdaroğlu'nun İzmir milletvekillerine Songül Gök'ün aday gösterilmesi halinde belediye seçimlerini kazanıp kazanamayacağını sorduğu, gelen yanıtların ardından da Songül Gök'ün şansının arttığı bildiriliyor. 

TÜM KADINLAR ADINA ÇALIŞIYORUM

Süreçle ilgili açıklamalarda bulunan Songül Gök ise çalışmalarına tüm kadınlar adına devam ettiğini belirtti. Özellikle metropol ilçelerde kadın aday bulunmamasının CHP imajını zedeleyeceğini aktaran Gök, Kemal Kılıçdaroğlu'nun ismi üstünde yaptığı çalışmaların kendisine iletildiğini söyledi. Parti içi çekişmelerin kendisinden uzak olduğunun altını çizen Gök, “CHP'ye gönül vermiş ve üniversite yıllarından bu yana parti içinde aktif görev almaktan hiç bir zaman çekinmemiş biri olarak tek amacım Bayraklı'ya ve partime hizmet etmek. Özellikle son 5 yıldır gece gündüz demeden CHP bayrağını en yükseğe çekmek için çaba veriyorum. Hem STK'lar bazında hem de bulunduğum ilçedeki partililerimden ve hemşehrilerimden büyük bir destek gördüm, görmeye de devam ediyorum. Elbette partimizin İzmir'deki başarısında büyük payı olan kadınların da gözü şu anda bana çevrilmiş durumda. Özellikle metropol ilçelerde kadın aday gösterilmemiş olması kadınlarımızın bana olan desteğini daha da artırdı. Bu bir hizmet yarışı ve adı geçen tüm isimler birbirinden çok değerli” diye konuştu.

BANA GÜÇ VE GURUR VERİYOR

Bayraklı'nın dışarıdan aday gösterilmesine karşı olduğunu ve kadın adaya desteğin yüzde 84'ü bulduğunu vurgulayan Gök, “Bayraklı bulunduğu konum ve belli güçlerin bölgeyi ele geçirmeye çalışması açısından oldukça önemli. Sorunlarını bizzat bilen ve yıllarını vermiş isimler tarafndan yönetilmeli. Bu yüzden Bayraklı dışarıdan aday istemiyor. Kadın adaya destek ise yüzde 84. Fakat her seferinde dediğim gibi karar partimize aittir. Sayın Genel Başkanımızın da hakkımdaki düşünceleri bana gurur ve güç veriyor. Kimsenin korkusu olmasın ki; biz tüm İzmir'de olduğu gibi Bayraklı'da da yarışı kazanacak güçteyiz. Kim aday gösterilirse gösterilsin ülkemiz, partimiz ve çocuklarımızın geleceği için çalışmaya devam edeceğiz'' dedi.

TUNÇ SOYER'E ÇAĞRI

3 yıldır Bayraklı'da Kadın Gücü Derneği Başkanı olarak görev üstlendiğini ve saha çalışmasında bulunduğunu da ifade eden Gök, CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve milletvekillerine de çağrıda bulundu. İzmir 2'inci Bölgede tek bir kadın adayın bile bulunmadığına vurgu yapan Gök şunları söyledi: “Bu yanlış düzeltilmeli. Şu anda sadece Bayraklı kaldı. Seçime daha güçlü gidebilmemiz ve kadınlarımızdan da gönül rahatlığıya oy isteyebilmemiz için Bayraklı'da bir kadın adayın gösterilmesi daha da önem kazandı. Bayraklı'da tüm yerel bileşenlerin adayıyım ve aday gösterilmem halinde yüzde 60 oy hedefliyorum.”