Buca'da Başkan Vekili Adayı Kim Olacak
Buca Belediye Başkanı Görkem Duman'ın İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılmasının hemen ardından belediye başkan vekilinin kim olacağı ile ilgili tartışmalar başladı.
AK PARTİ ‘BAŞKAN VEKİLİ’ GÜNDEMİYLE TOPLANDI!
Bugün ise AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, il başkanlığında 12 Haziran Cuma günü Buca’da gerçekleşecek başkan vekili seçimi gündemiyle meclis üyeleriyle toplantı gerçekleştirdi.
AK Parti Genel Merkezi tarafından, Buca’da gerçekleşecek ‘başkan vekili’ seçimi ve adayın kim olacağıyla ilgili süreç için MKYK Üyesi, Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Derya Ayaydın görevlendirildi.
Edinilen bilgilere göre dün AK Parti İl Binası’nda gerçekleşen toplantıda Ayaydın ve Saygılı, Buca meclis üyeleriyle tek tek görüşerek sorular yöneltti.
BAŞKAN VEKİLİ ADAYLIĞI VELİ BALYEMEZ’İN İSMİ ÖNE ÇIKTI!
Dün saat 14.00’te gerçekleşen kritik toplantıda ise partinin başkan vekili adayı için meclis üyelerinin görüşleri alındı. Edinilen bilgilere göre son dakika bir değişiklik olmadığı takdirde Veli Balyemez’in başkan vekili adayı olacağı öne sürüldü.
Ayaydın ve Saygılı’nın tek tek yaptığı görüşmelerde en uzun süre gerçekleşen görüşmenin Balyemez ile yapılan görüşme olduğu öğrenildi.
Öte yandan Balyemez’in seçimi kazanma şansı olan tek isim olduğu da kulislere yansıyan bilgiler arasında.