CHP İzmir'de kritik Menemen toplantısı

Menmen Belediyesi'ne yapılan operasyon sonucunda Başkan Serdar Aksoy'un İçişleri Bakanlığı'nın yazısı ile görevden alınmasının ardından gözler CHP'ye çevrildi.

 

Menemen Belediyesi Meclisi'nde yapılacak olan kritik meclis toplantısından önce CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı İzmir'e gelerek CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Menemen CHP İlçe Başkanı Turan Erdoğan ve meclis üyeleriyle görüşecek.

Kulislerde ise CHP'de aday olarak Çağlar Gülez, Büyükşehir Meclis Üyesi Hasan Ünal ve İhsan Perçin ile Av. Deniz Karakurt ile Özgül Metin’in ismi geçiyor.

İYİ Parti ise CHP'nin çıkaracağı adayı destekleyeceğini açıkladı.

Menemen Belediye Başkanlığı seçimi 1 Aralık Salı Günü Saat 14.00’da gerçekleştirilecek.

TOPLANTIDA NELER KONUŞULDU?

Toplantı Genel Sekreter Selin Sayek Böke, Parti Örgütü, Örgüt Yönetimleri ve Yurtdışı Örgütlenmelerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun başkanlığında gerçekleştirildi.  Toplantıya CHP İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır, Murat Bakan, Mahir Polat, Sevda Erdan Kılıç, Kamil Okyay Sındır, Atila Sertel ile PM üyesi Devrim Barış Çelik ve İl Başkanı Deniz Yücel katıldı.

Gerçekleşen toplantıda milletvekillerinin önerileri dinlendi. Milletvekilleri yeni seçilecek olan başkanın örgütlerle ve Büyükşehir Belediyesi ile uyumlu çalışması gerektiğini belirttiler. Ayrıca ilçede kutuplaşmanın olmaması gerektiği ifade edildi.

CHP Genel Merkezi'nden gelen heyet ildeki toplantıdan sonra Menemen'e geçti. Menemen'deki toplantıda CHP Genel Merkez heyeti ilçe örgütü ve parti üyeleriyle bir araya geliyor.