CHP Karabağlar'dan birlik, beraberlik ve dayanışma yemeği

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabağlar İlçe Örgütü birlik, beraberlik ve dayanışma yemeğinde buluştu.

CHP Karabağlar İlçe Başkanlığı koltuğuna oturan Avukat Mehmet Türkbay ve yönetiminin düzenlediği etkinlik Kültürpark 3 Nolu holde gerçekleşti.

Programa CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Milletvekilleri; Kamil Okyay Sındır, Ednan Arslan, Kani Beko, Bedri Serter, İzmir eski Milletvekili Musa Çam, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay, meclis üyeleri, İlçe başkanları, il yöneticileri, ilçe yöneticileri ve partililer katıldı. 

TÜRKBAY: İKTİDAR ÇOK UZAKTA DEĞİL!

Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay, “31 Mart’ta yapılan yerel seçimler ve sonrasındaki İstanbul seçimleri gösterdi ki artık iktidar çok uzakta değil. Parlamenter sisteme geçmek, tek adam rejimine son vermek adına el ele, kol kola birlikte çalışmak zorundayız. Halk bizden bunu bekliyor” dedi.

YÜCEL’DEN İKTİDAR VURGUSU

Türkbay’ın ardından kürsüye çıkan İl Başkanı Deniz Yücel, "CHP’nin 31 Mart yerel seçimlerindeki başarısına vurgu yapan İl Başkanı Yücel, “Bizim Atatürk ilke ve devrimleriyle hesabı olanlara karşı, cumhuriyet devrimleriyle hesabı olanlara karşı, ülkesini seven cumhuriyet değerlerine bağlı yurttaşlarımızla birlikte dayanışmamız gerekiyor. O yüzden birlik beraberlik dayanışma ruhunu güçlendireceğiz. 31 Mart yerel seçimlerinde gerek İzmir’de gerek Türkiye genelinde büyük bir başarıya imza attık. Bugün Türkiye nüfusunun yüzde 50’sini CHP’li belediyeler yönetiyor. CHP, 11 büyükşehirde 10 ilde 200’e yakın ilçe belediyesinde seçimleri kazanmış durumda. 25 sene sonra, AKP’ye yerelde iktidarı getiren İstanbul ve Ankara’yı kazandık. Bu yeterli mi? Elbette değil. Bu başarıyı, partimizi genelde iktidara taşıyarak taçlandırmak zorundayız” şeklinde konuştu. Yücel, "AKP’nin, Cumhur İttifakı’nın metropolde gözüne kestirdiği birkaç ilçeden biriydi Karabağlar. Ama 31 Mart’ta sizler bu oyunu bozdunuz, seçimi kazandık. Bugün birlik beraberlik dayanışma yemeğini düzenleyen yeni seçilen Karabağlar İlçe Başkanımız Mehmet Türkbay’a ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Ben inanıyorum ki partimizin oylarını daha da yukarılara taşıyacaklar. Bir önceki İlçe Başkanımız Ali İhsan Yıldız ve yönetim kurulu Karabağlar İlçe Örgütüne bir ilçe binası kazandırdılar, 2 yıl gibi bir süre partimize hizmet ettiler, kendilerine teşekkür ediyorum. Biz bu görevleri partimiz için yapıyoruz, bu görevleri ülkemiz için, kentimiz için yapıyoruz. Ben yeni göreve gelen arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum. Ben bu süreci; partimizin güçlenerek çıktığı, CHP’yi iktidara hazırlayan kadroların seçildiği bir süreç olarak görüyorum, birlik beraberliğimizi perçinleyen süreçler olarak görüyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. CHP iktidarında bir arada olmak dileğiyle” dedi.

BEKO: YAŞASIN DEVRİM, YAŞASIN SOSYALİZM

Programda konuşma yapan CHP İzmir Milletvekili Kani Beko da önemli mesajlar verdi. Kani Beko “31 Mart’ta ne dedik; ‘Karabağlar’ı Recep Tayyip Erdoğan gelse alamaz’ dedik. AKP iktidarına karşı toplumsal muhalefet içerisinde demokrasi mücadelesi verenlerle yan yana omuz omuza olma zamanı geldi. Türkiye’yi dolaşan lastikçi Kani olarak diyorum ki; tünelin ucunda demokrasi var, barış var, kardeşlik var, adalet var, CHP’nin iktidarı var. Faşist diktatörlere karşı yan yana omuz omuza mücadele etmek boynumuzun borcu. Yaşasın devrim, yaşasın sosyalizm, yaşasın halkların kardeşliği! Bölüşürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz, birleşirsek iktidar oluruz." ifadelerini kullandı.