CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak beraat etti

Türkiye'de siyaset yapmak yıllarca hep zor olmuştur.İçinden geçtiğimiz süreçte ise siyaset yapmak çok daha zorlaşmıştır.

Sevgili yol arkadaşlarım, değerli basın emekçileri,

Öncelikle bugün burada bulunarak desteğinizle beni yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederim.Sağolun. Varolun.

Değerli arkadaşlarım,Türkiye’de siyaset yapmak yıllarca hep zor olmuştur.İçinden geçtiğimiz süreçte ise siyaset yapmak çok daha zorlaşmıştır.

Siyaset kişisel güç ve menfaatler için yapılmaz, yapılamaz. Siyaset, daha güzel bir ülke ve daha güzel bir dünya yaratmak için yapılır. İnsanın adı gibi insanca yaşaması için yapılır.

Şahsen ben komşum açken tok yatmayı içime sindiremediğim için siyaset yapıyorum. Bu şehirde kimse sokakta yatmasın, akşam başını sokacak bir evi, sıcak yemeği, ekmeğini alnının teriyle, namusuyla kazanabilmesi için siyaset yapıyorum.

Biliyorum ki ben ve benim gibi burada bulunan sizler karşılıksız olarak insanlara yüzlerce kez yardım etmişizdir. Bir düşenin elinden muhakkak tutmuşuzdur. Çünkü bizim kültürümüzde düşenin elinden tutmak vardır. Atalarımız; “Düşenin elinden tut ki sen de düştüğünde tutunacak bir el bulasın” der. Biz bu inançla büyüdük ve yaşadık. Bu inançla da yaşamaya devam edeceğiz. 

Değerli dostlar,  

Bundan yedi yıl önce İl Genel Meclisi üyesiyken tanımadığım biri beni aradı, yardım istedi. Yardım isteyen herkesin derdine, sıkıntısına koşmak bulunduğum konumitibariyle benim görevimdir. Ancak uzattığım bu yardım eli şahsıma yöneltilen haksız ve mesnetsiz iddialar nedeniyle bir davanın konusu oldu ve haksız yere yargılandım. Hiç yoktan 98 gün hapis yattım. Dava ise yedi yıl sonra sonuçlandı ve çok şükür ki aklandım. Ancak bana ve aileme sıkıntılı günleri yaşatanları ne Allah ne de vicdanlarımız affetmeyecek.Geç gelen adalet, adalet değildir. Adaletin hızlı ve tarafsız bir şekilde uygulanması gerekir.

Bana tıpkı Ferhan Şensoy’un filmindeki gibi devlet “pardon hata yapmışız” dedi.Ama geride çektiğimiz sıkıntılar kaldı. Ben yine şanslıydım. Peki, şanslı olamayan ve adaletin geç tecelli etmesinden dolayı sıkıntılar yaşayan kişiler ve aileleri ne olacak? İşte biz bu nedenle siyaset yapmaya devam edeceğiz. Halkın iktidarını kuracağız ki insanlar adaletin yanlışlığı altında ezilmesin. Aksine adaletin doğruluğuyla yücelsinler. Gariban, ezilen halkımız kimsenin önünde eğilmek zorunda kalmasın. Sadakayla yaşamak zorunda kalmasın.

Değerli kardeşlerim,

Yedi yıl önce yaşananlarda yanımda dimdik duran babama, anneme, cefakâr ve vefakâr biricik eşime, evlatlarıma ve tüm yakınlarıma, dostlarıma teşekkürü bir borç bilirim. Sağolun, varolun.