CHP Konak'ta delege seçimleri tartışması

İzmir'in en büyük ilçelerinden olan Konak'ta delege seçimleri başladı.

Seçimlerle birlikte Konak’ta tartışmalar alevlendi. CHP Eski İlçe Başkanı Ali Yılmaz delege seçimlerinin saatine itiraz etti. CHP Konak İlçe eski Başkanı Ali Yılmaz, Atilla Mahallesi seçiminin geçen hafta açıklanan takvime göre 16.00 ile 18.00 arasında yapılacağını ancak daha sonradan CHP il yönetiminin seçim saatini 10.00 ile 12.00 arasına aldığını bununda tüzüğe aykırı olduğunu ileri sürdü.

CHP'Lİ ALİ YILMAZ'DAN SAAT VE İMZA İTİRAZI

Öte yandan CHP’li Ali Yılmaz bulunmayan üyelerin yerini de imza atıldığını öne sürerek: “Üyelerin yerine imza atarak, üye çoğunluğunu sağlamaya çalışıyorlar, biz o nedenle seçime itiraz edeceğiz. Bu konuda da tutanak tutuk.” dedi.

"HİÇ BİR USULSÜZLÜK OLMADI"

CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu da Eski İlçe Başkanı Ali Yılmaz’ın iddialarına cevap vererek:“Tüm mahallelerimizin tamamında sandıklarımızı kurduk. Seçimlerimizi yaptık. Hiçbir usulsüzlük olmadı. Çıkan oylarımıza göre delegelerimiz belirlendi. Bu iddialarda bulunan arkadaşımız seçimleri provoke etmeye çalışıyor. Çeşitli mahallelere gidip listelere sahte imzalar atarak, seçimleri iptal ettirmeye çalışıyor. Atilla Mahallesi’nde yapmış. Oraya gidip sahte üç dört tane imza atıyor. Arkadaşlarımız müdahale etmiş ve biz de gerekli tutanağı tuttuk. O mahallemizde bir sıkıntı yok seçimi şu anda devam ediyor. Seçimlerimiz programladığımız gibi devam ediyor. Ayrıca seçimin tarihini değiştirseydik 7 gün önceden bilgi vermemiz gerekirdi ancak saat hususunda böyle bir şey geçerli değil” dedi.

İŞTE KONAK’TA SANDIK KURULACAK OLAN MAHALLELER:

1.Kadriye, 19 Mayıs, 2. Kadriye, Akdeniz, Akıncı, Ali Reis, Altay, Altınordu, Altıntaş, Atilla, Barbaros, Bozkurt, Faikpaşa, Güneş, Kestelli, Umurbey, Vezirağa ve Yıldız Mahallesi.