CHP'li Murat Bakan: "Meslek Fabrikası direnişi meşru"

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan Meslek Fabrikası'nda süren direnişi ziyaret etti.

 Ziyarette CHP'li Murat Bakan önemli açıklamalarda bulundu.

"İZMİR'DE İKTİDAR UZLAŞIDAN YANA DEĞİL"

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan açıklamasında: "Siyasette mücadele olmadan siyaset olmaz. Mücadele edeceksiniz. Yani ben karşıtlık üzerine siyaseti doğru bulan bir insan değilim. Siyasetin ilkeli uzlaşmalarla yapılması gerektiğini düşünürüm. Yani iktidarla da gerektiğinde memleketin faydasına gereken bir şeyde uzlaşabiliyor olmanız lazım ama İzmir'de iktidar uzlaşıdan yana değil. Yani attığı adımlar da neresiyle ilgili bakarsanız bakın, bir uzlaşı değil İzmir'i cezalandırma ya da İzmir Büyükşehir Belediyesi başarısız olsun, İzmir'de Cumhuriyet Halk Partisi başarısız olsun; böyle bakıyorlar. Bu Meslek Fabrikası da netice itibarıyla burası kamuya ait bir yer. Yani belediyenin malı demek kamunun malı demek. Yarın seçimle onlar kazanırsa onlar yönetirler burayı. Meslek Fabrikası yapmaz Yeşilay yapabilir, TÜGVA'ya verebilir, TÜRGEV'e verebilir. Bugüne kadar öyle yaptılar hep. Yani ellerindeki kamu mallarını İstanbul'da, başka yerlerde Ensar Vakfı'na verdiler, TÜGVA'ya verdiler, TÜRGEV'e verdiler. Burada Meslek Fabrikası belediyenin işlettiği bir yer, yüzyıldır bize ait bir yer. Mustafa Kemal'in talimatıyla oluşmuş bir yer. Devlet Güvenlik Mahkemesi olmuş, un fabrikası olmuş; Aziz Kocaoğlu burayı restore etti, renovasyonunu yaptı ve Meslek Fabrikası olarak bu kente kazandırdı” dedi. 

"DİRENİŞ MEŞRU"

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan Meslek Fabrikası direnişinin meşru olduğunu belirterek: "Bir de biz şuna da direniyoruz; yani kamu mallarının birilerine peşkeş çekilmesine direniyoruz.  AKP'li bir belediye olsaydı Havagazı Fabrikası bir AVM olabilirdi Cevahir gibi ama şu an kamunun hizmetinde. Burası da bakın arkasında bir gökdelen var, milyar dolarlık rant var ama biz ‘Burası yıkılsın, çöksün, burası rant alanı olsun’ dememişiz, Meslek Fabrikası yapmışız. Şimdi bunu kamu gücüyle; devletin yargısıyla, polisiyle barikat kurulmuş. Kimden neyi koruyorsun? Yani bu olacak iş değil. Yargı kararı kesinleşmemiş, yargıda hala dava devam ediyor. Dolayısıyla hem Büyükşehir Belediye Başkanı'nın hem İzmir İl Başkanı'nın bu konuda yürüttüğü, onların öncülüğünde yürütülen mücadeleye destek vermek bizim görevimiz” ifadelerini kullandı.

"AKP'YE NEGATİF ETKİ YARATTI

Meslek Fabrikası'nda çökme girişimi olduğunu belirten Murat Bakan: "Asıl yapılan işi sorgulamak ve onu mahkûm etmek lazım. Hani polisin olduğu saati bilsen, burada daha fazla kişi olsan bu olay, sorun bu haliyle çözülebilir mi? Yine çözülemez. Yani niyeti sorgulamak, asıl bunun yapılma amacını sorgulamak ve bunu mahkûm etmek lazım. Aslında biz burada elbette devletin polisine rağmen biz buraya içeri girip burayı elimizde tutamayız yani. Ama biz burada bir siyasal toplumsal farkındalık yaratıyoruz. İşte milletvekilleri, parti yöneticileri gelip sırayla burada nöbet tutuyorlar. Biz işte sizlerle konuşarak, gazetecilerle konuşarak, sosyal medyamızda paylaşım yaparak toplumda bir farkındalık yaratıyoruz. Benim ama benim gözlemlediğim; İzmir’de bu Meslek Fabrikası'na tabiri caizse teşbihte hata olmaz çökülmesinin negatif etki yarattığını AKP açısından değerlendiriyorum” ifadelerine yer verdi.