CHP'de o seçimin iptal kararını İl Başkanlığı bozdu!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü, 8 Kasım'da başlayan delege seçimlerini tüm hızıyla sürdürüyor.

 Buca’nın Menderes Mahallesi’ndeki delege seçimine ilişkin aldığı 'iptal' kararını İl Başkanlığı bozdu.

İzmir İl Yönetim Kurulu toplantısında Buca ve Bornova’daki mahallelerde tartışmalı geçen delege seçimleri masaya yatırıldı.

Menderes Mahallesi delege seçiminde, kısa süre önce Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden alınmasıyla İzmir'de parti gündemine oturan Meclis Üyesi Serkan Kalmaz'ın desteklediği beyaz liste ile kırmızı liste yarışmıştı. Seçimi 146'ya karşı 176 oyla kırmızı liste kazanmıştı. Seçime ilişkin ilçe yönetim kurulunun aldığı iptal kararını il yönetim kurulu kaldırdı. CHP İzmir İl Yönetim Kurulu, Menderes Mahallesi’ndeki seçimin geçerli olduğuna karar verdi.

KOMİSYON KURULDU

Öte yandan, Şırnak’ta bulunan bir askere oy kullandırıldığının iddia edildiği Ufuk Mahallesi için de yapılan itirazların iptal kararı reddedildi. Seçim geçerli sayılırken yaşananların incelenmesi için komisyon kurulduğu belirtildi. Çamlıpınar Mahallesi için de komisyon kuruldu.

Ayrıca Bornova'da Ergene Mahallesi'nde seçimi kazanan kırımızı listeden Serap Dinç'in, Ergene üyesi olmadığı gerekçesiyle delegeliğinin düşürülmesi, en çok oy alanın delege olması, eşitlik varsa kura çekilmesi ve kuranın il yöneticileri Adnan Alabay ile Yasemin Menokan huzurunda yapılmasına karar verildi.