Dünya Prematüre Günü kutlandı

Ege Bölgesi'nin en büyük yeni doğan yoğun bakım ünitesini açmaya hazırlanan Egepol Hastanesi'nde 17 Kasım Dünya Prematüre Günü kutlandı.

Türkiye'de her yıl doğan 1 milyon 300 bin bebekten yaklaşık yüzde 10'u prematüre doğmakta ve bu bebeklerin 3'te 1'i ise bin gramın altında dünyaya gelmektedir. 2009 yılından bu yana Yenidoğan Yoğun Bakım hizmeti vermekte olan Egepol Hastanesi'nin 5 yılda 3 bine yakın prematüre bebeği sağlıkla taburcu ederek ailelerine  kavuşturmuş olmanın haklı gururunu yaşadıklarını belirten Egepol Hastanesi Başhekimi Dr. Nuri Nasır, Dünya Prematüre Günü'nde, prematüre bebeklerin yaşam ve büyüme mücadelesinde onlara destek olarak hayatta kalmalarını sağlayan prematüre ünitesi doktorları, hemşireleri ve diğer sağlık personelini kutlayarak, özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Normal gebelik süresinin ortalama 40 hafta olduğunu ve bebeğin 37'nci haftadan daha önce doğması durumunda prematüre olarak kabul edildiğini kaydeden Egepol Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Neşe Yar ise, son yıllarda teknolojinin gelişmesiyle birlikte 24 haftalıktan büyük bebeklerin de hayata tutunduklarını söyledi. Özellikle bin gramın altında kalan pek çok bebeği yaşama bağladıklarını ifade eden Yar, Yoğun Bakım Ünitesi'nin, gerek teknolojik donanımı, gerekse yenidoğan yoğun bakım konusunda deneyimli personeli ile İzmir ve Ege Bölgesi için önemli ve zorlu bir görevi yerine getirdiğine dikkat çekti. Yenidoğan yoğun bakım ünitesinin genişletilme çalışmalarının devam ettiğini açıklayan Yar, ünitenin Aralık ayında 50 yatak kapasitesi ile Ege Bölgesi'nin en büyük Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi olacağını sözlerine ekledi.