Duymazdan gelme sen de dahil ol

BİRartıİKİ Kişisel Yaratıcılık Atölyesi'nin,"Engelsiz Sanatı Destekliyoruz" sloganıyla başlattığı projeler bütününden biri olan "DUYMAZDAN GELME, SEN DE DAHİL OL" farkındalık gösterisi, 10 Aralık Çarşamba, saat: 18.30'da, Çarşı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Karşıyaka Belediyesi’nin çözüm ortaklığı ve desteğiyle düzenlenen etkinlikte,  işitme engelli Erdal GİRAYLAR, sahnede yapacağı küçük gösterilerle, seyirciye hem eğlenceli dakikalar geçirtecek hem de onlara hayatlarına farklı yönden bakma imkanı sunacak.

Sahnede önce tek başına yer alacak olan Giraylar, daha sonra duyabilen izleyicileri de gösterinin içine alarak onlarla iletişim kurmaya çalışacak. Sahnede spontane oluşacak hareketler, izleyicilere "DUYMAZDAN GELME, SEN DE DAHİL OL" kapsamında farkındalık kazandırarak, eğlenceli zaman geçirtmeyi hedefliyor.

Etkinlikte, Tülay Aktaş İşitme Engelliler Okulu öğretmenleri de, işaret diliyle şarkı söyleyerek sahneyi renklendirecek. Şarkının nakarat kısmını öğretmenlerden öğrenecek olan izleyiciler hem duyarak hem hissederek şarkı söylemenin farkındalığını yaşayacaklar.

 

‘’ENGELSİZ SANATI DESTEKLİYORUZ’’

BİRartıİKİ Kişisel Yaratıcılık Atölyesi’nin bu yıl, ‘’Engelsiz Sanatı Destekliyoruz" sloganıyla başlattığı sosyal sorumluluk projesi,  fırsat tanındığında engelli dostlarımızın da sanatın ve hayatın içinde bizlerle birlikte zaman geçirebilmelerinin mümkün olduğunu göstermeyi hedefliyor.

Bu kapsamda, daha önce Tülay Aktaş İşitme Engelliler Okulu öğrencileri ile Tevfik Fikret Lisesi öğrencileri SESSİZLİK’TE DANS adlı bir gösteri sunmuştu.

BİRartıİKİ’nin, konser, sinema filmi ve fotoğraf  atölyesi şeklinde düzenlediği proje bazlı çalışmalar devam ediyor.