EGE-KOOP Danışma Kurulu "Fikir Kulübü" olacak

Yedi yıldan bu yana İzmir ve Türkiye'nin sorunlarını masaya yatıran, akademisyenlerden sanatçılara, gazetecilerden STK temsilcilerine birçok isimden oluşan Ege-Koop Danışma Kurulu, 2014-15 çalışma döneminin ilk toplantısında hem yeni başkanını hem de yol haritasını belirledi.Kurul üyeleri, başkanlığa Ekonomist, Sosyal Bilimci, Ulusal Birlik ve Strateji Vakfı Başkanı Prof. Dr. Hüsnü Erkan'ı, yardımcılığına Turizmci Bircan Tağıl'ı, Yazmanlığa ise Reklam Ajansı Yöneticisi Berna Şahin'i oy birliği i

Toplantıda konuşan Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, kurulun bundan böyle 'fikir kulübü' olarak ön plana çıkacağını söyledi. Aslan, "İzmir'de bu anlamda ciddi bir eksiklik var. Kent için çözüm öneren, etkin, uzman isimlerle İzmir'in geleceğine dair söz söyleyen platform ne yazık ki yok. Ege-Koop Danışma Kurulu yeni dönemde bu eksikliği giderecek, İzmir'in konuşulmayan sorunlarını Türkiye’nin önde gelen isimleriyle masaya yatırarak, çözümlerini kamuoyuyla paylaşacak" dedi.

ASLAN: İZMİR’DE GÜNDEM YARATMAK İSTİYORUZ

Aslan, özetle şu görüşleri dile getirdi: "Yedi yıldır İzmir'in parlamentosu gibi çalışan kurulumuz Onursal Genel Başkanımız Öcal Uluç'tan sonra yeni dönemini yine uzman ve ortak aklı ilke edinmiş bir hocamızla sürdürecek. Prof. Dr. Sayın Hüsnü Erkan'ın önderliğinde ayda bir yapacağımız toplantılarla kentte çok önemli bir eksik olan ortak akıl platformunu inşa edeceğiz. Bu platformda Türkiye'nin önde gelen isimlerini İzmir'de ağırlayacak, İzmir'in geleceğine dair fikir ve öneriler oluşturacak, bunları kamuoyuyla paylaşacak, takipçisi olacağız. Bu sayede hem Ege-Koop olarak konut sorununa çözümler getirecek hem de danışma kurulumuz aracılığı ile ulaşımdan çevreye ve kentleşmeye İzmir'in önünü açacak fikirler geliştireceğiz" dedi.

ERKAN: İZMİR’İ KUCAKLAYACAK ORTAK FİKİRLER HEDEFLİYORUZ

Ege-Koop Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hüsnü Erkan da, Ege-Koop'a duyulan güvene vurgu yaparak, bu güvenin kurulun çalışmalarını çok daha dikkate değer kıldığını söyledi. Bugüne kadar çalışmaların bir üst noktasını hedeflediklerini kaydeden Erkan da şunları söyledi: "Daha çok fikirler yarışsın istiyoruz. İzmir'in gündemini belirleyici fikirler oluşsun istiyoruz. Özellikle ortak fikri yaratmak, ortak akıl oluşturmak istiyoruz. Bilgi çağının gerektirdiği işbirliğini ve sinerjiyi yaratabilecek önerilere destek vermek istiyoruz, Kurum ve kuruluşları işbirliğine davet etmek, onları buluşturmak istiyoruz. İzmir'i kucaklayan, İzmir'e sahip çıkan herkesi  ortak platformda buluşturmayı amaçlıyoruz. Çağ uzlaşma çağıdır, işbirliği çağıdır, katılım çağıdır."