Ege Üniversitesi kampüsünde ölen Sezen'in babası kampanya başlattı

Metin Zambak, sosyal medyada '#sezenzambakicinadalet' etiketiyle kampanya başlattı.

İzmir'in Bornova ilçesindeki Ege Üniversitesi kampüsünde yolun karşısına geçmek isteyen Sezen Zambak'a (23) traktörle çarparak ölümüne neden olduğu gerekçesiyle yargılanan Vehbi B. için yapılan tutuklama talebinin reddedilmesinin ardından genç kızın babası Metin Zambak, sosyal medyada '#sezenzambakicinadalet' etiketiyle kampanya başlattı.
Kaza, 16 Eylül'de Bornova'daki Ege Üniversitesi kampüsünde meydana geldi. Üniversitenin Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü'nü bu yıl birincilikle bitiren Sezen Zambak'a kampüs içindeki yoldan karşıya geçmek isterken çiçekleri sulayan Vehbi B. yönetimindeki traktör çarptı. Üniversite bünyesindeki projelerde görev alan Zambak traktörün altında kalırken ihbar üzerine kaza yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekibinin yaptığı kontrolde Zambak'ın yaşamını yitirdiği belirlendi.

Kazadan sonra gözaltına alınan traktör sürücüsü Vehbi B., ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Sezen Zambak'ın yaşamını yitirdiği kazanın görüntülerini izleyen ve kazanın yaşandığı yerde inceleme yapan ekipler, tutanak hazırladı.

Kaza tespit tutanağında traktör sürücüsü 'sağa ve sola dönüşlerde kurallara uygun olarak geçiş yapan yayalara ilk geçiş hakkını vermek' maddesini ihlal ettiği için asli ve tam kusurlu bulundu.

Vehbi B. hakkında 'Taksirle ölüme sebebiyet vermek' suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle İzmir 47'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Davanın ilk duruşmasında ailenin avukatı Turan Aras, Vehbi B.'nin tutuklanmasını talep etti ancak mahkeme heyeti bu isteği reddetti.