Ege Üniversitesi'nden Uluslararası hizmet

Ege Üniversitesi 'Kordon Kanı, Hücre-Doku Uygulama ve Araştırma Merkezi' ulusal ve uluslararası hizmet verecek

 

Ege Üniversitesi Kordon Kanı, Hücre-Doku Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği, Resmi Gazete’nin 29176 Sayısı’nda yayınlandı.

Ege Üniversitesi Kordon Kanı, Hücre-Doku Uygulama ve Araştırma Merkezi bu yönetmelik ile; kordon kanı, hücre ve dokunun kullanıldığı sağlık alanında gereksinim duyulan temel ve klinik araştırmaları yaparak ve konuya ilişkin ulusal ve uluslararası mevzuat çerçevesinde gerek görülen her türlü hizmeti gerçekleştirecek. Bununla birlikte  kordon kanı, hücre ve doku ile ilgili temel ve uygulamalı bilimler alanında araştırma geliştirme faaliyetlerini düzenleyerek ve bu alanda birbirinden bağımsız yapılan aynı konudaki çalışmaları birleştirip üretime dönük sonuçlar elde edecek.

Kordon Kanı, Hücre-Doku Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin hedefi; yurt içi ve yurt dışı gereksinimlere yönelik kordon kanı, hücre-doku ve hücre-doku ürünlerini ulusal ve uluslararası mevzuatlara uygun şartlarda karşılayarak, kullanıma sunulması için gerekli tıbbi işlemleri yürütüp ve gerektiğinde kullanıma hazır olacak şekilde depolayacak.

Ayrıca kordon kanı, hücre ve doku tabanlı tedaviler ve uygulamalar alanında Ege Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi bünyesindeki anabilim dalları, diğer kamu kurumları ve özel kuruluşların gereksinimlerini karşılayacak.

Merkez; kordon kanı, hücre-doku ve hücre-doku ürünleri ile ilgili tüm uygulama alanlarında, bilimsel ve uygulamalı araştırmalar yapacak, yeni teknikler geliştirecek, kamu ve özel girişimin sorunlarıyla ilgili projeler hazırlayacak, bilimsel raporlar verecek, teknik sorunların çözümünde yardımcı olacak, yeni ürün geliştirilmesi, teknoloji transferi ve kalite-kontrol düzenlemeleri konularında teknik danışmanlık hizmetlerini yürütecek.

Ege Üniversitesinin farklı birimlerinde kordon kanı, hücre-doku ve hücre-doku ürünleri ile ilgili tüm uygulama alanlarında yürütülen bilimsel araştırma ve uygulamaları teşvik ederek destekleyecek. Güncel bilgilerin ışığı altında, kordon kanı, hücre-doku ve hücre-doku ürünlerinin elde edilmesi, kullanıma hazırlanması ve uygulamaları hakkında kılavuzlar hazırlayarak ve bunları belirli aralıklarla ulusal ve uluslararası gerekliliklere göre güncelleyecek.

Merkez; kamu ve özel kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşlarına merkezin çalışma alanlarına yönelik eğitsel faaliyetler yapacak./ Ege Ajans