EGSD, 22 Yılda Başarı Öyküsü Yazdı

Ege Bölgesi'nin en büyük sektörel sivil toplum kuruluşlarından Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) bu yıl 22'nci yılını kutluyor. 1992 yılında sektörün önde gelen 30 girişimcisinin önderliğinde kurulan Dernek; bugün IF Wedding Show, IF WEDDING FASHION İZMİR Gelinlik Tasarım Yarışması, Millfest Moda ve Sanat Festivali, OrganicFashion İzmir gibi önemli projelere ev sahipliği yapıyor.

Giyimcilerin dayanışması

EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Mukadder Özden, Derneğin bu noktalara gelmesinde bugüne kadar emeği olan tüm üye ve çalışanlara teşekkür ederek, “EGSD aslında sadece bir Dernek değil, ‘İzmir’de birlik olmaz’ sözünün aksine, mesleki dayanışma ilenelerin başarabileceğinin ispatıdır. Derneğimiz bugün Türkiye’nin en saygın ve kurumsal mesleki kuruluşlarından biri haline gelmiş, üretilen projelerin her biri kendi başına büyük marka haline dönüşmüştür. Geriye dönüp baktığımızda nereden nerelere geldiğini görmek bizlere gurur veriyor” dedi.

Kente, OSB ve Fuar kazandırdı

EGSD’nin en güzel yanının kumaştan, gelinliğe, aksesuardan makineye kadar pek çok üretici ve tasarımcının tek çatı altında toplanması olduğuna değinen Özden, “Üye ilişkilerin gelişmesi sektörel olduğu kadar ticari ilişkilerin de büyümesine katkı sağlıyor. Dernek olarak biz de bu kaynaşması sağlamak için büyük çaba gösteriyoruz. Bugüne kadar IF WeddingFashion İzmir Gelinlik Abiye Damatlık Fuarı, Gelinlik Tasarım Yarışması, Türkiye’nin ilk giyim organize sanayi bölgesi BEGOS, OFİ OrganicFashion İZMİR, Moda-Tasarım Kumpanyası &Millfest Alaçatı Moda Festivali gibi  ses getiren birçok  başarılı projeye adımızı yazdırdık. Üyelerimizin ulusal ve uluslar arası rekabet gücünü arttırabilmek üzere teknik geziler ve yurt dışı fuarlara katılım / ziyaret organizasyonları yaptık. Yabancı alım heyeti ve yurt dışı ziyaretler düzenledik. Bundan sonra da proje ve etkinliklerimizin ivmesi artarak devam edecek’ diye konuştu.

EGSD 22. Kuruluş Yıldönümü Swisotel Büyük Efes’te 6 Aralık akşamı yapılacak gece ile kutlayacak.