Gazeteci Serkan Güler: ''Ergenekon bir dava değildir''

Yargıtay'ın bozma kararının ardından görülen 235 sanıklı Ergenekon Davası'nda karar açıklandı. Dava hakkında konuşan Gazeteci Serkan Güler, ''Ergenekon bir dava süreci değildir. 10 bin yıllık Türk tarihi ve 2 bin yıllık askeri geleneğimiz ile bir hesaplaşmadır" dedi.

12 Haziran 2007'de bir ihbarla başlayan davanın ilk duruşması, 20 Ekim 2008'de görülmüştü. Ergenekon örgütünü kurma ve yönetme suçundan yargılanan sanıkların hepsi beraat ederken, Alparslan Arslan'a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, sanıklar Osman Yıldırım, Erhan Timuroğlu ve İsmail Sağır'a müebbet hapis cezası verildi.

Ergenekon Davası'nı en başından bu yana takip eden gazetecilerden Serkan Güler, Ergenekon Davası için ''Türklüğün itibarsızlaştırılmaya ve Türk silahlı kuvvetlerinin ortadan kaldırılmaya çalışıldığı operasyondur'' açıklamasında bulundu. Güler'' Ergenekon bir dava süreci değildir. 10 bin yıllık Türk tarihi ve 2 bin yıllık askeri geleneğimiz ile bir hesaplaşmadır" dedi.

Beraat kararlarını gazetemize değerlendiren Güler, " Bu süreçte binlerce vatansever asker, gazeteci, işadamı, hukukçu ve aydınımız mağdur edilmiştir. Sayın Tayyip Erdoğan, bu davanın savcısı ve dönemin başbakanı olarak sorumludur. FETÖ terör örgütü üyeleri kumpas kurdu diyerek sorumluluktan kaçamaz. Sormazlar mı sen ne yaptın diye? Türk silahlı kuvvetleri ve Türklük varoluşunun simgesi Ergenekon'dan çıkışı hedef alan bu kumpas bilinçli bir operasyondur. " diye konuştu.