Gaziemir'de çöp krizi! Şirket kontak kapattı...

Gaziemir Belediyesi'nin çöp toplama ve temizlik işlerini alan firma kontak kapattı.

 9 aydır alacaklarının ödenmediğini iddia eden firmanın bu tepkisinden sonra Başkan Halil Arda’nın başka bir formül arayışına girdiği belirtildi.

İKİ KAMYONLA ÇÖPLER TOPLANIYOR

Gaziemir Belediyesi elinde kalan iki kamyon ile çöp toplama işlemlerini sürdürmeye çalışıyor. Belediyenin ayrıca çevre belediyelerinden araç yardımı isteğinde bulunduğu belirtildi.  Yıllık toplama maliyetinin 20 milyonu bulduğu Gaziemir’de Başkan Halil Arda Devlet Malzeme Ofisi’nden 20 araç isteğinde bulunarak Bornova Belediyesi’nin izlediği yolu izleyecek

"ALACAKLARIMIZI ALAMIYORUZ"

Gaziemir’de ise çöp toplama konusunda sıkıntılar yaşandığı öğrenildi. Kontak kapatan Şeker Pertol isimli şirketin sahibi olan Abdurrahman Dal ise yaptığı açıklamada:” Tam dokuz aydır biz hak ediş alamıyoruz. Böyle bir şey olmaz. Bu araçlar akaryakıt harcıyor. Bizim de sorumlu olduğumuz yerler var. Belediyeden hiçbir yetkili ile temas kuramıyoruz. Biz şirket olarak hakkımızı istiyoruz. Kimseden para dilenmiyoruz. Aylık 500 bin TL’nin üzerinde bir hak edişi milyonlarca lira gibi yansıtmak da yanlış. Belediye başkanı aylık 1,5 milyon TL hak ediş vardı diyerek doğru konuşmuyor. Belgeler, kayıtlar ortadadır. Biz, muhatap alınana kadar, ilce genelinde çöp toplamaya çıkmayacağız” diye konuştu.