Güzelbahçe'yi karıştıran bağış iddiası! İnce'den "İspat etsin ilçeyi terk ederim" açıklaması

Güzelbahçe'de kriz yaratan Go-Kart pistine yönelik tepkiler sürüyor.

 İlçede projeyi yürüten İzmir Karting Kulübü Başkanı Mehmet Yaman’ın bağış iddiasına Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce yanıt verdi.

“BU FİKRİ İLK OLARAK İNCE’YE AÇTIM”

Egedesonsöz’de yer alan habere göre İzmir Karting Kulübü Başkanı Mehmet Yaman Mustafa İnce’nin kendilerine proje için yol gösterdiğini belirterek: “Bu arazide tarım yapılmıyor. Yerli bir aileden kiralanarak alınan arazide projeyi geliştirdik. Bu fikri ilk olarak Belediye Başkanı Mustafa İnce’ye açtım. Bize, ‘yapalım, çok iyi olur, süper proje’ dedi. Biz de yola çıktık. Belediye başkanı bize yol gösterdi. SİT alanı olduğu için kendilerinin plan yapma yetkisinin bulunmadığını, tüm işlerin bakanlıktan yürütülmesi gerektiğini söyledi. Ben, arazinin imar durumuna ilişkin belgeleri, plan notlarını belediye başkanının onayı ve bilgisi dahilinde belediye biriminden aldım. Tüm bilgileri, bakanlığa başvuru dosyasının içinde yer alacak teknik raporları belediye verdi” dedi.

“BİZDEN BAĞIŞ İSTEDİLER”

İzmir Karting Kulübü Başkanı Mehmet Yaman kendilerinden bağış istendiğini iddia ederek: “Aramızda hiçbir problem yoktu. Bize kimse ‘burada işlem yapamazsın’ demedi. Ayrıca, bölge SİT alanı olduğu için tüm çalışmaları yapmadan önce ilgili komisyonlardan izin aldık. Kurul toplantılarından onaylarımız çıktı. Biz, işlerimizin yüzde 90’ını bitirdikten sonra bir anda farklı şeyler olmaya başladı. Sürecin başından bu yana ne belediye ne de bir zabıta ile muhatap olmamışken bir anda ‘yapamazsınız’ dediler. Bizimle temas kuranlar oldu. Açık ve net söylüyorum. Bizden bağış istediler” dedi.

Yaman, “bağışın kimler tarafından ve niçin istendiği” sorusuna ise yanıt vermezken, “İsteyenler de kendini biliyor. Niçin ve kimlerin adres gösterildiğini de bilenler biliyor. Ben buradan isim söylemem” ifadelerini kullandı.

 

“İSPAT EDERSE GÜZELBAHÇE’Yİ TERK EDECEĞİM”

Mehmet Yaman’ın iddiaları üzerine Egedesonsöz’e açıklamalarda bulunan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce: “Bırakın bağış istemeyi kendisinin çay ikramını bile kabul etmedim. Yarış pistinin yapılacağı bölgeye gittiğimde çay teklifini reddettim. Mehmet Yaman, kimlerin kendisinden bağış istediğini açıklasın. Eğer benim bağış istediğimi ya da birilerinin benim adıma talepte bulunduğunu ispat ederse Güzelbahçe Belediye Başkanlığı görevimden istifa edeceğim. Doğduğum, büyüdüğüm, dedelerimden, babalarımdan kalan malımın mülkümün olduğu sadece mezarım olsun yeter dediğim Güzelbahçe’yi terk edeceğim” dedi.