Ilıca Plajı'nın eski halinden eser yok!

Çeşme Belediyesi'nin eski CHP'li Meclis Üyesi Esen Fatma Kabadayı Whiting, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile yetkililere seslendi.

Geçtiğimiz günlerde Ilıca plajında ki çöpler vatandaş tarafından temizlenmişti. Kabadayı'nın kaydettiği video ile yaptığı paylaşım sayesinde görülen, turistlerin gözdesi olan Ilıca plajının, pislik içinde ki denizi eski halinden eser yok dedirtti.


2015 yılında Çeşme'deki rüzgar enerji santraline (RES) karşı eylemler yapan Çeşme Belediyesi'nin eski CHP'li Meclis Üyesi Esen Fatma Kabadayı Whiting, bomba açıklamalar yaparak partisinden istifa etmişti. Kabadayı, bugün sosyal medya hesabında paylaştığı video ile ''Çeşme'ye neler oluyor?'' sorusunu yetkililere yöneltti.


Kabadayı'nın paylaşımı şu şekilde:  ''lıca Plajı bugün. Af edersiniz bok! Buradan herkesi uyarıyorum, girmeyin! Yetkilileri uyarıyorum resmi açıklama yapın...Deniz olmuş septik! Dışarıdaki çöpü attırmamak da, toplamak da görece kolay kalır yanında... Bırakın baronu maronu seçim siyasetini de, sadede gelelim... Çeşme'ye ne oluyor?''

İzmir'in batısında, kendi adını taşıyan yarımadanın en ucunda bulunan ve tarih boyunca gemiciler tarafından “Küçük Liman” diye adlandırılan bölgede yer alan Çeşme bölgesinden son günlerde birçok şikayet geliyor.

 

Gürültü kirliliği, çöp, kafe ve restorantlarda ki denetimsizlik, altyapı eksikliği gibi birçok önemli sorun ile gündeme gelen Çeşme'de denetimsizlik sonucu ortaya çıkan sorunlar, turizm değerini düşürüyor dolayısıyla ekonomiye de kan kaybettiriyor.