İzmir Barosu'ndan Damlacık Komisyonu

İzmir Barosu Konak Tünelleri'nin yapımı esnasında evlerinden çıkarılmalarına rağmen söz verilen kira yardımı alamayan yurttaşlara hukuki yardım sağlamak için bir komisyon kurdu

Konak Tünellerinin yapım çalışmaları esnasında acil kamulaştırılmasının ardından büyük oranda boşaltılan Damlacık Mahallesi’nde yıkım çalışmaları başlarken, İzmir Barosu Kadriye, Çimentepe ve Damlacık semtlerinde boşaltılan evlerle ilgili kira konusunda mağdur olan, evlerinde çatlaklar oluşan, kamulaştırmaya karşı çıkan vatandaşlara hukuki destek vermek için komisyon kurdu. Evler yıkılmadan önce bu semtlerde kiracı olarak oturan yurttaşlarla düzenlenen toplantılarda kendilerine bir yıl boyunca 450 ile 650 TL arasında kira yardımı yapılacağı sözü verilmiş ve söz üzerine çok sayıda yurttaş ikamet ettiği evi boşaltmıştı. Söz verildiği gibi kira bedellerinin ödenmediğini ve bu yüzden mağdur olduklarını iddia eden kiracılar ile evleri kamulaştırılma dışında kalan fakat, tünel çalışmaları esnasında evlerinde çatlaklar oluşanlar ve kamulaştırmaya karşı çıkanlardan oluşan 120 kişi İzmir Barosu'na başvurarak hukuki yardım istedi.

Doğan Haber Ajansı'ndan Mustafa Oğuz'a konuşan İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, kira bedellerini almak için Karayolları'na başvuran vatandaşların, tünel inşaatını yapan şirkete yönlendirildiğini öğrendiklerini belirterek "Mağdur vatandaşlar gelip bizimle görüştü. Evlerinde tünel çalışmaları sırasında hasar oluşanların mağduriyetleri bu durum uzmanlara tespit ettirilerek giderilebilir. Riskli yapıların acil kamulaştırılmasına karşı dava açılamıyordu. Fakat Anayasa Mahkemesi'nin kumulaştırmalarla ilgili verdiği bir iptal kararı, mağdur vatandaşlar için dava açma umudu doğurdu. Komisyon bu konularda çalışıp, Konak Tünelleri ile ilgili mağdur olan vatandaşlara yardımcı olacak. Bu bölgedeki mahallelere gidip incelemelerde bulunacak"dedi..