İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde kadro operasyonu

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Tunç Soyer'in başlattığı kadro operasyonu sürüyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer belediyeye ait şirketlerde bazı değişikliklere gitti. Yapılan değişikliklere göre İZSU Genel Müdürlüğü’ne ESHOT Genel Müdürü Raif Canbek vekaleten bakacak. Karabağlar Belediyesi Başkanı Muhittin Selvitopu’nun eşi Fügen Selvitopu ise emekliye ayrıldı. İZSU’da bazı müdürlerinde önümüzdeki günlerde değişmesi bekleniyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde Fen İşleri Daire Başkanlığı ve Genel Sekreter Yardımcılığı gibi teknik birimleri de yöneten Canbek, Aziz Kocaoğlu’nun yargılandığı dönemde Genel Sekreterlik görevlerini vekaleten yürütmüştü. Kocaoğlu’nun ESHOT Genel Müdürü olarak görevlendirdiği Canbek yaş haddinden emekli oluncaya kadar İZSU’ya bakacak. Canbek’in 7-8 ay sonra yaş haddinden emekli olması bekleniyor.

 

ESHOT Genel Müdürlüğü’ne ise  İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde Genel Sekreter Yardımcılığı görevlerinde bulunan Erhan Bey’in getirilmesi bekleniyor. Erhan Bey Kocaoğlu döneminde emekliye ayrılmıştı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin önemli şirketlerinde olan İZBETON’da ise  Genel Müdür Hüseyin Sezer’in yerine Burak Alp Ersen getirildi. Burak Alp Ersen Tire’de CHP’den aday adayı olmuştu.

Tunç Soyer’in aday olmasından sonra ilk istifa eden bürokratlardan olan İZFAŞ Genel Müdürü Gül Şener’in yerine de atama yapıldı. Bu kadroya Tunç Soyer’in SODEM’den çalışma arkadaşı olan Avukat Canan Karaosmanoğlu getirildi.

CHP’den Karabağlar Belediye Başkan Adayı olan Heval Savaş Kaya ise İZELMAN’ın genel müdürü oldu.

Ege Şehir Planlama Şirketi’nin yönetim kurulu başkanlığına ise Konak Eski İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak getirildi.