İzmir iskelelerine kavuşuyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmirlilere Karataş-Üçkuyular sahil hattında yeniden teras keyfi yaşatmak için kolları sıvadı. Önümüzdeki yaza kadar 5 iskelenin sahil hattında yapımı planlanıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nda kurulması planlanan 5 ahşap iskelenin yapımına başlıyor. Her biri 5 metre genişliğinde ve 20 metre uzunluğundaki ahşap iskelelerin yapımı için gerçekleştirilen ihalede 8 firma teklif verdi. İhaleyi kazanan firma ile sözleşme imzalanmasının ardından iskelelerin yapımına başlanacak.  İskelelerin önümüzdeki yaz hizmete girmesi bekleniyor.

6 AYDA BİTECEK

Büyükşehir Belediyesi kazık imalatı ve söküm işleri ile anahtar teslimi götürü bedeli olarak iki ayrı kalem üzerinden aldığı teklifleri değerlendirmesinin ardından, ihaleyi kazanan firmaya sözleşme imzalayacak. İmzadan sonra 10 gün içerisinde yer teslimi gerçekleşecek. Yapılacak 5 ahşap iskele toplam 180 günde tamamlanarak hizmete alınacak.

TOPLAM 500 METREKARE İSKELE

Proje kapsamında 5 metre genişliğinde ve 20 metre uzunluğunda 5 ayrı iskele yapımı gerçekleşecek. Toplamda 500 metrekareyi bulan iskelelerden ilki Göztepe ve Üçkuyular Vapur İskelesi arasında bulunacak. Eskiden deniz banyolarının ve iskelelerin olduğu Karataş-Karantina bölgesinde ve Susuzdede önlerinde ikişer adet olmak üzere, kentin tarihi belleğinde yer etmiş ahşap iskeleler, sahil hattında yeniden İzmirlilere hizmet verecek..

ANKARA’DAN 425 GÜN ONAY BEKLEDİ

25 Haziran 2013 tarihinde Milli Emlak Dairesi Başkanlığı’na yazı gönderen İzmir Büyükşehir Belediyesi iskelelerin deniz üzeri kullanım iznini istemiş, resmi başvuruya yanıt gelmemesi üzerine, 28 Ocak 2014 tarihinde talebini yinelemişti. Yaşanan onay sürecinin uzaması üzerine Ankara’ya giderek resmi temaslarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, geçtiğimiz aylar içerisinde Emlak Genel Müdürlüğü ve Maliye Bakanlığı yetkilileri ile yaptığı görüşmelerin ardından Göztepe sahiline yapılacak 5 tane ahşap iskelenin tahsisinin çıktığını duyurmuştu.