İzmir'de 463 bin mükellefe 3.3 milyar yapılandırma

İzmir Vergi Dairesi Başkanı Rıfat Engin, vergi alacaklarının yeniden yapılandırılması yasası kapsamında İzmir'de 464 bin 428 mükellefin başvurduğunu ve 3.3 milyar lira alacağın yapılandırıldığı söyledi. Borcunu yapılandıran mükelleflerin ödemesini düzenli yapması konusunda uyaran Engin, yılda iki taksidi ödemeyenlerin yapılandırmasının bozulacağının altını çizdi.

İzmir Vergi Dairesi Başkanı Rıfat Engin, vergi alacaklarının yendiden yapılandırılması ile ilgili gazetcelire yaptığı açıklamada son başvuru tarihi 31 Aralık olan vergi borçlarının yeniden yapılandırılmasında İzmir’den 463 bin 428 mükellefin başvurduğunu ve 3 milyar 289 milyon lira vergi alacağının yapılandırıldığını açıkladı. Ttoplam alacağın 6 milyar lira olduğunu belirten Engin,  yapılandırma için borçlu mükelleflerin tek tek arandığını, mahalle muhtarları ile iletişim kurulduğunu, 100 bilboard, 500 durağa ilan verildiğini ve 10 bin afiş, 50 bin el broşürü dağıtıldığını anlattı. İzmir’de hedefledikleri başvuru oranına ulaştıklarını ifade eden Engin, mükellefleri borçlarını ödeme konusunda da uyararak, şu açıklamada bulundu:

“Başvuru süresi bitti ancak mükelleflerin başvuruda gösterdiği gayreti ödememe de göstermeleri gerekir. Yıl içinde iki taksit ödemeyen mükelleflerin yapılandırması bozuluyor. Başvuru hedefini yakalamak önemli değil bu başvuruların ödemeye dönüşmesi önemli. Bu hem bizim için hem de mükelleflerin yapılandırılmasının bozulmaması için önemli. İki taksidin aksatılmalı yapılandırmayı bozar. Mükellefler buna hassasiyet göstermeli. Yapılandırmaya katılmayanlar için yasanın verdiği yetkileri kullanacağız. Gayrimenkul haczi, teknolojik gelişmelere bağlı olarak elektronik şekilde de haciz uygulanması, banka hesaplarına haciz gönderilmesi gibi devletin alacağını mükellefleri de mağdur etmeden tahsil etmeyi düşünüyoruz. Bazı mükelleflere telefonla ulaştık. İşlerinin kötü olduğunu, personel ücretlerini ödeyemez duruma geldiklerini söylüyorlar. Onlara faaliyetlerini sürdürecekleri bir alan bırakacağız. Telefonlara çıkmayan kendini gizleyen mükelleflere müsamaha göstermeyeceğiz.”

REKORTMENLERE ÖDÜL

İzmir Vergi Dairesi Başkanı Engin, İzmir’in 2013 yılı vergi rekortmenlerine Şubat ayının son haftasında ödül vereceklerini söyleyerek, isimleri açıkladı. Engin, 2013 yılı gelir vergisi rekortmenleri Lucien Arkas, Nail Özkardeş, Muharrem Pehlivanoğlu ve Ali Pehlivanoğlu olduğunu,  2013 yılı kurumlar vergisinde Phılsa Phlıp Morris, MSC Gemi ve JTI Tütün A.Ş.’nin ödül alacağını bildirdi.