Karşıyaka'da iklim krizine karşı çocuk sempozyumu
Karşıyaka Belediyesi, iklim değişikliği ile mücadele kapsamında eğitimler düzenleyerek toplumsal farkındalık oluşturacak faaliyetlerini sürdürüyor.
Sürdürülebilirlik Ofisi'nin düzenlediği Yerelde İklim Eylemi ve Çocuk Sempozyumu 9 okuldan 575 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Yaklaşan iklim krizi, gıda krizi, su krizi sürdürülebilir hayata yönelik en önemli tehditlerdir. Toplumun her kesiminin dahil olduğu bir mücadele programı uygulanmadan bu krizlerin etkilerinden korunmak mümkün değil” dedi.
SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK BİLİNCİ
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, sürdürülebilirlik bilincinin erken yaşlarda edinilmesi gerektiğini belirterek, “Yaklaşan iklim krizi, gıda krizi, su krizi sürdürülebilir hayata yönelik en önemli tehditler.ü Toplumun her kesiminin dahil olduğu bir mücadele programı uygulanmadan bu krizlerin etkilerinden korunmak mümkün değil. Karşıyaka Belediyesi olarak uluslararası standartlara uygun planlar, raporlar hazırlıyoruz. Bu planlar kapsamında örnek uygulamalar gerçekleştiriyoruz. Ancak bunun toplumda karşılık bulması için sürdürülebilirlik bilincinin oluşturulması, toplumun her kesiminin bu çalışmalarının öneminin farkına vararak çalışmalara destek olması gerekiyor. Çocuklarımızla bir araya gelerek sürdürülebilirlik çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Keyifli ve verimli geçen sempozyumlarla çoklu krizlerle mücadelemize genç kuşakları da dahil ediyoruz. Duyarlı çocuklarımıza, destek olan öğretmenlerimize, ailelerine ve emeği geçen çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.