Mimar Uğur İnan Atmaca Ege TV 'de

Ege TV'de Erhan  Önel'in hazırlayıp sunduğu ' Erhan'ın Günlüğü' programına konuk olan Gaziemir belediye meclis üyesi ve AK parti grup başkan vekili mimar Uğur İnan  Atmaca açıklamaları ve türküleriyle programa renk kattı.



Programda kent kimliği planlama, kentsel dönüşüm, deprem, trafik, altyapı ve sorumlu olduğu Gaziemir ile ilgili düşüncelerini aktardı. Canlı yayına 90'lı yılların acılarını anlatan "yine gönlüm hoş değil" adlı türkü ile başlayan Atmaca programın ilerleyen dakikalarında Aşık Veysel'in unutulmaz eseri Uzun İnce Bir Yoldayım'ı seslendirdi. Bir kentin öncelikle kent kimliğine sahip olması gerektiğini ifade eden Atmaca şimdi size sorsam İzmir  tarihi bir kent mi ? Yoksa turizm kenti mi ? Ya da başka özellikleri olan  bir kent mi? İzmir'e gelen turist sayısı o kadar az ki turizm kenti diyemeyiz.Tarihi dokusu çok fazla ve değerli olmasına rağmen  ortaya çıkaramıyoruz.




Kent Kimliğimiz Yok

Öncelikle şehrimizin  bir kent kimliğinin olması lazım. Planlamanın önemine de değinen Atmaca  İzmir'in  planları 1950'li yılların ortalarında yapıldı. Bu yapılan plana göre İzmir'in nüfusu o tarihte  230 bin civarındaydı.2000 yılında ise tahmini 400 bin nüfus  üzerinden planlama yapıldı. Aradan 5-6 yıl geçtikten sonra 1960 yılında İzmir'in nüfusu 400 bine gelmişti. Yani hesaplanan tarihten tam 40 yıl önce İzmir 400 bin nüfusuna ulaşmıştı. Sonrasında planlamada yeni düzenlemeler yapılsa da şehir merkeze sıkışmış ve yoğunluk hep bir noktada oluşmuştu dedi. Gaziemir in en önemli sorunlarından bir tanesinin Akçay Caddesi'nde oluşan trafik sıkışıklığının olduğunu belirten Atmaca bunun ancak oluşturulacak  alternatif yollarla çözülebileceğini söyledi. İzmir'in yapılaşmasına da dikkat çeken Atmaca "özellikle bitişik nizamdan bahsetmek istiyorum. Sahil yolunda bulunan Mithatpaşa caddesindeki eski deniz kenarındaki köşklerin olduğu yerlerde hep 7-8 katlı binalar var. Bu binaların tamamı bitişik nizam yani Çin Seddi gibi Karataş'tan Üçkuyular'a kadar binalar var. Belki maliyetli olacak ancak bu trafiğin yeraltına alınması ve denizle insanların daha rahat buluşturulması gerekiyor. AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak hem Büyükşehir hem de Gaziemir Belediyesi'ne her türlü desteği sunduklarını söyleyen Mimar  Uğur İnan Atmaca 2014 yılında yapılan yerel seçimlerinde Sayın Binali Yıldırım'ın 35 proje içinde yer alan sahil geçiş projesinin yapılmamasına çok üzüldüğünü belirtti.Bu projenin İzmir için çok büyük bir değer  ve prestij olacağını söyledi. Programın kapanışını yine açılışta olduğu gibi bağlaması ve kendi seslendirdiği  duygu dolu hikayesi olan  Diyarbakır yöresine ait "Köprüaltı Kapkara Suzan Gel Beni Ara    Saçlarıma Kumlar Dolmuş  Tarak Getir Sen Tara" türküsü  ile  tamamladı.  Gaziemir belediyesi Ak parti  grup başkan vekili Mimar Uğur İnan Atmaca Gaziemir in daha güzel ve daha çağdaş bir kent olabilmesi için Cumhur ittifakı olarak  çalışmalarına devam edeceklerini  Gaziemir ve halkımız yararına olan projelerin destekçisi olacaklarını söyledi..