Özgürlük istediler, 6 ay yattılar

Gezi Direnişi'nin ardından haklarında açılan davada, "2911 sayılı yasaya muhalefet", "Görevi yaptırmamak için direnme", "Terör örgütü üyesi olmamakla birlikte terör örgütü adına suç işlemek" iddialarıyla on yedişer yıl hapis cezası istemiyle yargılanan ve 6 aydır tutuklu bulunan 8 sanık beraat etti.

İzmir'deki Gezi Parkı eylemlerine katılan ve haklarında açılan davada, "2911 sayılı yasaya muhalefet", "Görevi yaptırmamak için direnme", "Terör örgütü üyesi olmamakla birlikte terör örgütü adına suç işlemek" iddialarıyla on yedişer yıl hapis cezası istemiyle yargılanan 8 sanık beraat etti. 

Gezi Parkı eylemlerine katıldıkları gerekçesi ile gözaltına alınarak tutuklanan ve 6 ay tutuklu kalan İzzet Uysal , İbrahim Kaya,  Elif Kaya, Ozan Adıyaman, Vedat Yeler, Kubilay İyit ve Orhan Öztürker ile Erhan İnal’ın yargılandığı davada beraat kararı çıktı. İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde süren davada 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa Muhalefet suçlaması için suç unsurlarının oluşmadığına hükmeden hakim heyeti, diğer suçlamalarla ilgili olarak da delil yetersizliği olduğunu kaydetti.