Sendika başkanından Tunç Soyer'e çağrı: "Risk alan bütün birimlere moral primi verilmeli"

Tüm Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de koronavirüse karşı mücadele sürüyor.

 İzmir Büyükşehir Belediyesi de gereken önlemleri alıyor. Geçtiğimiz gün İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer’de bir açıklama yaparak sahada çalışan Dezenfekte Ekibi, Cenaze İşleri, Eşrefpaşa Hastanesi ve Huzurevi personellerine 500'er TL moral primi verileceğini duyurmuştu. Tüm-Yerel-Sen Genel Başkanı Tamer Yiğit Güler’de belediye personellerinin tamamının risk alarak çalıştığını belirterek Başkan Soyer’den prim kapsamının genişletilmesini istedi.

“BELEDİYE ÇALIŞANLARI FEDAKARCA GÖREV YAPIYOR”

Tüm-Yerel-Sen Genel Başkanı Tamer Yiğit Güler belediye çalışanlarının fedakarca görev yaptığını belirterek: “Çin’in Wuhan kentinde başlayıp Dünyaya yayılan koronavirüs salgını can almaya devam ediyor. Bu süreçte Dünya Sağlık Örgütü salgını pandemi ilan etti. Sağlık Bakanı da Türkiye’de OHAL ilan edilecek mi sorusuna herkes kendi OHAL’ini ilan etsin dedi. Türkiye’de bazı kuruluşlar kendilerini güvenceye alırken belediyelerin sahalarda çalışan ekipleri risk altında. Lokantalar bile paket servise geçmişken belediye emekçileri 7/24 vatandaşa hizmet veriyor” dedi.

“SADECE 3-4 BİRİM DEĞİL”

Tüm-Yerel-Sen Genel Başkanı Tamer Yiğit Güler İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer’in ayrım yapmadan bütün birimlere moral primi vermesi gerektiğini belirterek: “Biz bu süreçte ülkemizin birlik ve beraberlik içinde hareket etmesini savunuyoruz. Belediye Başkanımız Tunç Soyer’in sadece 3-4 birimi değil bütün risk alarak çalışan diğer birimlere de moral primi vermesi gerekiyor. Bizim için sadece bazı birimleri açıklaması üzücü. Bizim buradaki derdimiz kesinlikle maddiyat değil. Biz İzmirliler için fedakarca çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

“BU SÜREÇTE HERKES RİSK ALIYOR”

Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer’in bir baba gibi davranması gerektiğini belirterek Tüm-Yerel-Sen Genel Başkanı Tamer Yiğit Güler: “ Bir baba evlatlarını asla ayıramaz. Bu süreçte Başkan Tunç Soyer’in de birimler arasında ayrım yapmaması lazım.  Başkan Tunç Soyer’in dediği gibi sadece Cenaze İşleri, Dezenfekten Ekibi, Eşrefpaşa Hastanesi ve Huzurevi personelleri risk almıyor. Bu süreçte veznedarlarımız, ulaşım ekiplerimiz, ve zabıta emekçilerimizde sahada. Onlarda risk alıyor" dedi.

“ÖNCE PERSONELE YÖNELİK TEDBİRLERİN EKSİKSİZ ALINMASI GEREKİYOR”

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin personele yönelik tedbir önlemlerini sıkı tutması gerektiğini belirten Başkan Tamer Yiğit Güler: “Başkan Tunç Soyer’in moral primini vereceği birimleri yeniden gözden geçirmesi lazım. Ayrıca bizim en büyük istediğimiz personellere yönelik tedbirin alınması. Emekçiler koronavirüse karşı korunmalıdır. Gerekli ekipmanlar eksiksiz bir şekilde sağlanmalıdır. Bizler belediye bünyesinde kurulan kriz masasında vatandaşlar ve belediyemiz için hür türlü fedakarlığı yapacağımızı belirttik” dedi.