Tabip Odası'ndan sert açıklama: "İzmir'de günde 400-500 pozitif vaka çıkıyor"

İzmir Tabip Odası 14-18 Eylül tarihleri arasında 'Yönetemiyorsunuz, tükeniyoruz' etkinliği başlatmıştı

İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı yaptığı basın açıklamasında pandemi sürecinin iyi yöneltilmediğini belirterek: "Sürecin her kademesinde kamuoyunun bilgilendirilmesi önemlidir. Tabii ki bu paylaşımların gerçekçi olması da önemlidir. Tüm Türkiye de Tabip Odaları verileri açıklıyorlar. Bizimde ulaştığımız verilerde günde 400-500 vaka çıkıyor. Açıklanan verilerin yaklaşık yüzde 3'de 1'ine yakınını İzmir’in sağlaması ne kadar doğru?" dedi.

Pandemide sağlık çalışanlarının korunmasının önemli olduğunu belirten İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı : "Hijyen ekipmanları, koruyucu ekipmanlar tedarik edilmedi. Sağlık çalışanlarına hala düzenli Covid testi yapılmıyor. Futbolculara her maç öncesi yapılarken sağlıkçılara yapılmaması bizi üzüyor. Pandeminin yükselmesi sağlık çalışanlarını daha da yoruyor ve hala pandemi konusunda etkin tedbirlerin alınmaması onların motivasyonların tükenmesine yol açtı. Diyoruz ki yönetemiyorsunuz sağlık çalışanları tükeniyor. Eğer sağlık çakılanlarını koruyamazsak vatandaşları koruyamayız” ifadelerini kullandı.

MHP Lider Devlet Bahçeli'nin açıklamalarının sorulması üzerine TTB Merkez Konsey Üyesi Mübeccel İlhan, “Bu süreçte pandemi ve kaybettiğimiz sağlık çalışanlarıyla ilgili olarak acımızı, sağlıkla ilgili tedbirlerin bilimsel şekilde alınması yönündeki uyarılarımıza devam edeceğiz. Taktığımız siyah kurdeleler hem kaybettiğimiz canlarımız için yasımızın göstergesi hem de süreci yönetemeyenlerin kara yüzüdür” dedi.

İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı hızlı açılım sürecinin vakaların artmasına yol açtığını belirterek: "1 Haziran’da veriler pandeminin söndüğünü söylemezken bir açılım süreci başlatıldı. O zaman da bunu şu andaki sağlık otoritesi başlattı. Bir süre sonra pandeminin sonlanacağını söylediler. Ama bugün vakaların artığını ve pandeminin önlenemediğini gördük. Vakalar ve ölümler artarken nasıl kritik son aylardayız denilebiliyor anlayamıyoruz. Sadece İzmir’de bir ayda yüzde 50’lik vaka artışı varken iki ayda ne değiştirmeyi düşünüyor Sağlık Bakanlığı? Bir takım etkinlikleri yasaklarken AVM’ler, kafeler, eğlence merkezi açıkken, düğünleri bir saatle sınırlandırırken, pandemi vakalarını eve gönderirken bu salgını kontrol altına alamazsınız. Böyle bir tablo varken iki ay sonra pandemi de başarıya ulaşılacağını söylemek çok zor. 31 Ağustos’ta okullar açılacak dendi ama vaka sayıları artından 21 Eylül’e aldılar. Şuan ki vakalar o dönemkinden daha çok. Bu koşullarda okullar nasıl açılacak?" dedi.