Vatandaşın parasını "Saray"a harcadılar

CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, Kalkınma Bakanlığı'nın asıl görevlerini gözardı ederek, bütçesinin bir bölümünü extra 'Kaç-Ak saray'ın yapımı için aktardığını söyledi

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, Türkiye’nin iktisadi, sosyal ve kültürel gelişmesine yönelik kalkınma planları ve programlarını hazırlamak için kurulan Kalkınma  Bakanlığı’nın görevinin dışına çıkarak bütçesinin bir bölümünü extra yaptırılan Kaç-Ak sarayın yapımına harcadığını söyledi.

Kalkınma Bakanlığı’nın kurulması ile ilgili kararnamenin 2011 yılında yayınlandığını belirten Alaattin Yüksel şunları söyledi: “Bakanlığın önemli görevleri, ülkemizin iktisadi, sosyal ve kültürel gelişmesine yönelik kalkınma planları ve programlarını hazırlamak ve makro  ekonomik, sektörel, tematik ve bölgesel politika ve stratejiler geliştirmek ve kamu yatırım programını hazırlamaktır. Ancak Kalkınma Bakanlığı asıl görevlerini bir yana bırakarak, ülkenin çözülmesi gereken bunca sorunu varken bütçesinin bir bölümünü Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın yapımı için harcamıştır.”

PROJELERİNİZİ AÇIKLAYIN

Verdiği soru önergesinde Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’a “2012-2014 yılları yatırım programında hangi projeleriniz yer alıyor” diye soran Yüksel şunları ekledi:

Bakanlığınız tarafından planlanan ancak gerçekleştirilemeyen projeleriniz var mıdır, varsa hangileridir, merak ediyoruz. 2011-2014 yılları arasında, ‘Yatırımları Hızlandırma Ödeneği’nden bu ülkenin geleceği için büyük önem taşıyan hangi projelere ne kadar kaynak aktardınız? ‘Kamu Yatırımlarını Hızlandırma Ödeneği’nden Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın inşaatı için kaynak aktarmak da Kalkınma Bakanlığı’nın görev ve sorumlulukları arasında yer alıyor mu? Kaç-Ak sarayın yapımı için bugüne kadar ‘Yatırımları Hızlandırma Ödeneği’nden aktarılan toplam tutar nedir?”