Yolsuzluk yapanlar değil karşı çıkan liseliler ceza aldı

17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Skandalı'nın ardından İzmir Konak'ta Hükümet Konağı'nı işgal ettikleri gerekçesiyle iki lise öğrencisine 4 ay 5 gün hapis cezası verildi. Ceza 2 bin lira para cezası olarak değiştirildi

CEREN KARLIDAĞ

Pek çok iş adamı, bürokrat,  4 bakan ve 3 bakan çocuğunun yolsuzluk, rüşvet ihaleye fesat karıştırma suçlamalarıyla gündeme geldiği 17 Aralık Yolsuzluk Operasyonu'nun ardından,  hükümeti protesto  etmek amacıyla 27 Aralık günü Konak’taki  eyleme katılan iki lise öğrencisi 4 ay 5 gün hapis cezasına çarptırıldı. Lise öğrencileri Serhat Bayazıt ve Güney Aktaş mahkemenin 2 bin liraya çevirdiği cezaya itiraz etmeye hazırlanıyor.

“KENDİMİZİ KORUMAK AMACIYLA GİRDİK”

Hükümetin yolsuzluk eylemlerini protesto etmek için önce Alsancak’da toplandıklarını ardından Konak’ta bulunan Hükümet Konağı önünde bir basın açıklaması yapmak için yürüyüşe geçtiklerini bu sırada sivil polislerin kitleyi kışkırtmaya çalıştığını ifade eden Bayazit ‘’ Hiçbir uyarıda bulunmayan polis üzerimize biber gazı attı. Kendimizi korumak amacıyla hükümet konağının içine girdik. Bir anda olay çıkmasının da bizim kendimizi korumak amacıyla bina girmemizin de tek sebebi polisin provakasyonudur’’ dedi.

“TÜRKİYE’DE ADALET YOK”

Roboski’nin, Soma’nın, Gezi’nin faillerinin yakalanmadığı ve yolsuzluk yapanların yargılanmadığı bir ülkede kendilerinin cezalandırılmasına şaşırmadıklarını dile getiren öğrenciler, Türkiye’de adaletin olmadığını AKP faşizminin eğer dava açamasaydı kendine yakışmayan bir tutumda davranmış olacağını ifade ettiler.                  

“HERKESİ MÜCADELEYE ÇAĞIRIYORUZ”

Tüm halkın kendi emeği ve özgürlüğü için AKP’ye karşı mücadele etmesi gerektiğini söyleyen lise 3. Sınıf öğrencisi Güney Akbaş ‘’Hapishaneler üniversite öğrencisi arkadaşlarımızla dolu. Onlar içerideyken biz dışarıda zaten özgür değiliz. Utanmasalar kendilerine karşı olan ilkokul öğrencilerini bile hapse atacaklar. Bize verdikleri cezayla gözdağı vermek istiyorlar. Biz tüm halkımızı bu hırsızlara karşı mücadele etmeye çağırıyoruz’’ dedi.

Verilen cezaya itiraz edeceklerini söyleyen lise öğrencileri mücadele etmeye devam edeceklerini ve zulme karşı sessiz kalmayacaklarını dile getirdiler.