Yunusemre Kelime Oyunları Projesi

Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı Muradiye Atatürk Ayser-Kani Çelikel Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Pınar BAYAR'ın 5.sınıf öğrenci grubuyla ortak olduğu ' Games of the Words ' (Kelime Oyunları) Twinning Projesi, Türkiye'den 7 ve Ukrayna'dan 1 olmak üzere 8 ortakla çalışmalarını sürdürüyor.

 

İngilizce Öğretmeni Pınar BAYAR, proje çalışmaları hakkında yaptığı bilgilendirmede; Projenin temel hedefinin öğrencilerin İngilizce kelime bilgilerinin oyunlar aracılığıyla pekiştirmek ve öğrenmelerini kalıcı hale getirmektir. Aynı zamanda gelişen teknoloji ile 21.yy becerilerinin farkında olma ve yaratıcılık, iletişim ve işbirliği, Bilgi ve İletişim Teknolojileri (ICT),girişimcilik ve özdenetim, sosyal ve Kültürlerarası beceriler ve sorumluluk gibi becerileri öğrencilerimize kazandırmaktır.

Proje boyunca öğrencilerimiz işbirliği içinde web 2.0 araçlarını kullanarak ortak çalışmalar ortaya koymuştur. Sınıfta oynanan oyunlarımız ve pandemi sürecinde evde öğrencilerimizin aileleriyle oynadıkları oyunlar öğrenme sürecini etkili ve keyifli hale getirmiştir “ dedi.