Toplantının basına açık bölümünde konuşan Deniz Yücel, CHP için bu toplantının önemli olduğunu vurguladı. Toplantı eğer sağlıklı ve başarılı bir şekilde gerçekleşirse bunun tüm Türkiye’deki CHP’lilere örnek olacağını söyledi. Son zamanlarda konuşulan karma eğitimin kaldırılması konusunu da konuşmasında irdeleyen Yücel:
‘’Bize dindar nesiller değil üreten nesiller lazım. Biz Atatürk'ün mirasına sahip çıkacak nesiller yetiştireceğiz’’ dedi. Konuşmasının devamında AKP’nin Türkiye’yi felakete sürükleyeceğini söyleyen Yücel ‘’95 yıllık Türkiye iktidarını 16 yıllık AKP iktidarı tarafından dağıtıldığını görüyoruz. Türkiye kendi ayakları üzerinde duran ender ülkelerden biriyken saman ithal eder bir hale geldi. Şimdi ise İş Bankasına göz diktiler. Şayet İş bankasının üzerinde bir takım emelleri var ise buna izin vermeyeceğiz. Türkiye İş Bankası Atatürk’ün ilke ve hedefleri doğrultusunda şuan Türkiye’nin değil dünyanın en büyük bankları arasında. ‘’
‘’İzmir’de hedefimiz 30 ilçede seçimi kazanmaktır. Bu seçim CHP için hayati bir öneme sahip’’
İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in konuşmasının ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı kürsüye çıktı. Salıcı’nın konuşmasının başında en sevdiğim cümlelerden bir tanesi dediği ‘’Biz CHP'yi iç işlerine verilen dilekçelerle kurmadık ‘’ sözü oldu. Ardından konuşmasına devam eden Salıcı çok önemli demeçler verdi. Salıcı:
‘’Bugün tek adam rejimine karşı Atatürk’ün ilke ve inkılapları’nı korumaya devam ediyoruz. Bugün Türkiye karma eğitimin sorgulandığı bir güne gelmiş olmakta ve ekonomik krizin göbeğinde bulunmakta. Cumhurbaşkanı ülkenin mali bekasını damadına teslim etmiş durumda. Kendi çocuklarına çeşitli ünvanlar dağıtıp maaşa bağlamış durumda. Tek adam rejimi Türkiye’nin bütün kurumlarını ele almış durumda. CHP şuan hükümetin karşısındaki tek güç olarak duruyor. Pazardaki fiyatlardan evdeki faturalardan AKP hükümeti sorumludur’’dedi.
İzmir’in CHP ve Türkiye için çok önemli olduğunu söyleyen Genel Başkan Yardımcısı Salıcı : ’’Bugün İzmir ekonomi ve iş dünyasında Türkiye’nin göz bebeği durumunda. Bu sosyal belediyecilik sayesinde olmuştur. İzmir’i kazanmalıyız bu bizim için kolay olmalı çünkü bizde olanı geri alacağız ‘’dedi. İzmir'deki bu bölge toplantısı beklenildiği gibi yolunda giderse Türkiye genelinde yapılacak olan 10 bölge toplantısıyla süreç devam edecek diyen Salıcı konuşmasını sonlandırdı.
Toplantı basına kapalı bir şekilde devam ediyor.
Ön seçim yapılacak mı?
CHP Parti Örgütü ve Örgüt Yönetiminden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, ön seçim yapılmayacağını açıkladı. Fakat diğer partililer salıcıyla aynı görüşü paylaşmıyor. Partililerin ön seçim konusunda ısrarcı oldukları görülsede Oğuz Kaan Salıcı’nın, “Ön seçim yok. Zaman olarak yetişemez” dediği kaydedildi.
Egenin Sesi











