İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada "Son CHP PM'de sayın Soyer’in aday gösterilmesi ile birlikte Parti tabanımız ve bazı teşkilatlarımızda tepkiyle karşılanmıştır. Bundan sonraki süreçte Sayın Soyer kendi sorumluluğu alanında ve adaylığında kendi üzerine düşeni yapmalıdır" denildi.
Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer'in, PM'den İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak çıktı. İttifak ortağı İYİ Parti'den şaşırtan bir açıklama geldi. İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar imzalı yazılı açıklamada "Son CHP PM'de sayın Soyer’in aday gösterilmesi ile birlikte Parti tabanımız ve bazı teşkilatlarımızda tepkiyle karşılanmıştır. Bundan sonraki süreçte Sayın Soyer kendi sorumluluğu alanında ve adaylığında kendi üzerine düşeni yapmalıdır" ifadeleri yer aldı.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"İzmir sorunlarını birlikte yaşadığımız ve birlikte aşacağımız bir kenttir. Bu gerçekten yola çıkılarak bir iş birliğine gidilmiştir. İzmir iktidar partisinin 17 yıldır hayalinde ve rüyasında olan bir kenttir. Bu bilinçten hareketle, aday tespitlerinde her kesimi kucaklayacak ve aynı zamanda toplumun belirli kesimlerinin de hassasiyetlerini dikkate alarak bir tercihte bulunulması önceliğimiz iken, son CHP PM de sayın Soyer’in aday gösterilmesi ile birlikte parti tabanımız ve bazı teşkilatlarımızda tepkiyle karşılanmıştır.
Bundan sonraki süreçte Sayın Soyer kendi sorumluluğu alanında ve adaylığında kendi üzerine düşeni yapmalıdır."