POLİTİKA
Yayınlanma: 29 Ocak 2019 - 10:27
Tunç Soyer İzmir'e geldi
Ankara'dan İzmir'e 3 saat gecikmeli olarak ancak gelebilen CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer,"Yepyeni bir şey başka siyaset, yepyeni bir şey oluşturacağız.
POLİTİKA
29 Ocak 2019 - 10:27
Türkiye İzmir'den başlayarak değişecek" dedi. Soyer, İYİ Parti tabanının adaylığıyla ilgili açıklamalarına ise "Genel merkezin kararında yapacakları bir çalışma o, benimle ilgili bir şey değil genel başkanlar değerlendirecek” yanıtını verdi.
Çok mutlu olduğunu dile getiren Tunç Soyer, “Yepyeni bir şey başka siyaset, yepyeni bir şey oluşturacağız. Toplumda biriken muazzam bir enerji heyecan var bunu çok doğru yerlere taşıyacağız. Bu memleket İzmir’den başlayarak değişecek, buna inanıyorum. İnsan bu kadar büyük bir enerji olunca yorgunluğu hissetmiyor. Yorulmadım. Son 48 saate 3,5 saat uyudum ama insan o yorgunluğu hissetmiyor çünkü arkanızda muazzam insanların enerjisini hissediyorsunuz. Herkesin yüreğine sağlık, çok mutluyum, hepsini tek tek çok seviyorum. İyi ki varlar. Türkiye İzmir’den başlayarak değişecek” dedi.
2009 yılından bu yana belediye başkanlığı görevini yaptığı Seferihisar’da vatandaşlarla buluşan CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer, konuşması sırasında duygulanarak, “Çok büyük bir heyecan içindeyim. Dokunsanız hüngür hüngür gidebilirim, gitmeyeceğim. Ama gerçekten sizi çok severek çalıştım. Seferihisarlı olmaktan hep gurur duydum. Veda edip gitmiyorum, sadece yakına gidiyorum. Gönlüm hep burada. Elimden ne geliyorsa da daha fazlasını canla başla çalışacağım. Ben kendimi feda etmeye gidiyorum bilesiniz dostlar. İyi ki varsınız, sizlerle gurur duyuyorum” dedi.
İzmir’i Seferihisar gibi dünyanın gıptayla baktığı bir kent haline getireceklerini dile getiren Soyer, “Akdeniz çanağında en kuvvetli liman kenti iken bu yavaş yavaş azalmış. Şimdi bizim yapacağımız şey şudur; nasıl bütün dünya Seferihisar’ın güzelliğini gördü, şimdi İzmir’in incisini ortaya çıkarmanın vakti geldi. O inciyi bütün dünyaya göstereceğiz, parladığını bütün dünya görecek. İzmir dünyanın aynı Seferihisar gibi gıpta edildiği, merak edildiği, kıskanıldığı, kalınmak istenilen kent haline gelecek. İzmir çok daha fazlasına, iyisine kayık. Bizim gücümüz yettiği kadar bunu yapacağız. Ama bu farklılıkların oluşturduğu bir arada yaşama kültürünü dediğimiz zenginlik bir koşulla, demokrasi ile oluyor. Demokrasi birlikte yaşamak demek. İzmir bunu en iyi yaptığı için bu coğrafyanın en demokrat kentidir. İzmir farklılıkları kucakladığı, sarıp sarmaladığı için Türkiye’nin en demokrat kentidir. İzmir çok renk, çok sestir, çok nefestir. Bu çok renkli, nefesli İzmir artık Türkiye’ye daha çok renk, daha çok ses, daha çok nefes verecek. Çünkü sade biz değil, Türkiye’de yaşayan tüm vatandaşlarımızın çok daha yüksek bir yaşam kalitesine sahip olması lazım. Ama bunun öncülüğünü, lokomotifliğini İzmir yapacak. İzmir takacak arkasına Türkiye’yi, yürüyüp gidecek” diye konuştu.
İzmir’in geçmişten gelen zenginliklerini koruyacaklarına işaret eden Soyer, “Biz öyle şanslıyız ki bizi kıskanmaları boşuna değil. Bu cennet topraklar, muhteşem iklim, masmavi deniz o kadar daha fazlasını bize verebilir ki biz almasını bilerek, onu koruyarak, kıymetini bilerek bakabilirsek çok daha fazlasını verir. Tahrip etmeden, gözümün içi gibi koruyarak. Sürdürülebilirlik gerekiyor. Sürdürülebilirlik, geçmişle gelecek arasındaki adalet demek. Biz o adaleti koruyacağız. Geçmişle gelecek arasındaki köprüyü kuracağız. Bu zenginliklere sonuna kadar sahip çıkacağız” dedi.
İlginizi Çekebilir










